Now Reading:
Porcijunkulovo je i službeno otvoreno! Cividini: Ovo je manifestacija za one od jedne do 101 godine
Full Article 2 minutes read

Porcijunkulovo je i službeno otvoreno! Cividini: Ovo je manifestacija za one od jedne do 101 godine

Brojni vjerski, kulturni, enogastronomski, obrazovni i zabavni sadržaji te mnoštvo razdraganih posjetitelja i ove nam godine donosi Porcijunkulovo u Čakovcu, uz poruku “Porcijunkulovo – čakovečko proštenje” – vjera, tradicija, veselje, a manifestacija je službeno otvorena u petak navečer.

Ovogodišnje 59. izdanje Porcijunkulova trajat će šest dana, a završiti na sam blagdan Gospe od Anđela, u srijedu, 2. kolovoza.

Uz koncerte i proštenjske blagodati, ova tradicionalna manifestacija i ovoga puta donosi vjerske sadržaje, zonu tradicije i starih zanata, urbanu zonu, VinoGrad, lunapark, retro/etno zonu, dječju zonu i niz drugih događanja vezanih uz teme i priče koje povezuju građane i goste, a događanja će biti prožeta od Perivoja Zrinskih diljem centra grada.

Svečano otvorenje Porcijunkulova 2023. upriličeno je u Zgradi Scheier,

-Svake se godine potrudimo da bude nešto novo, nešto drugačije. Možda nisu svi presretni s odabranim lokacijama i sadržajima, ali vjerujem da se ekipa koja je radila na ovogodišnjem Porcijunkulovu potrudila da sadržaje imaju i oni najmanji i oni stariji. Kao što volimo govoriti, Porcijunkulovo je za one od jedne do 101 godine, pa pozivamo sve Čakovčance i Međimurce i sve nama drage goste da nam dođu u Čakovec – rekla je gradonačelnica Ljerka Cividini.

Nakon otvorenja uslijedio je mimohod Zrinske garde Čakovec i kuburaške udruge Maruševec te spektakularni vatromet, a čast da nastupi kao glazbeni gost prve večeri manifestacije pripala je Petru Graši.

Među brojnim izvođačima koji će ovih dana stići u Čakovec su i Vanna, Juan De Marcos Gonzales and The Euro-Cuban All Stars, Željko Bebek, Crvena jabuka i Klapa Intrade.
Na Retro/etno bini u petak nastupa Tihomir Pop Asanović, dok ćete se u subotu moći ljuljati uz ritmove Cherkezy orkestra.

a.kučić/sjever.hr
28.07.2023l.

Input your search keywords and press Enter.