Now Reading:
20-godišnji glazbenik Erik Vrbanec od župana Posavca dobio vrijedan poklon
Full Article 2 minutes read

20-godišnji glazbenik Erik Vrbanec od župana Posavca dobio vrijedan poklon

Slijepom 20-godišnjaku Eriku Vrbancu iz Strahoninca, župan Matija Posavec je na prijemu u Međimurskoj županiji povodom nastavka školovanja na muzičkoj akademiji darovao trubu.

Župan Posavec poručio je Eriku da njegov način svladavanja prepreka predstavlja nadahnuće, te da ga u budućnosti želi vidjeti na svjetskim pozornicama.

– Neka ti ovo bude poticaj na putu prema novim uspjesima i ispunjenju želja i težnji te kao zahvala što svojom marljivošću i predanošću naše okruženje činiš boljim i ugodnijim. Želim ti uspješno daljnje školovanje te se nadam da će ti ovaj simbolični dar biti od koristi i na radost – rekao je župan Posavec.

Erik Vrbanec je nakon uspješnog završetka gimnazije te Srednje glazbene škole u Varaždinu upisao studij trube na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Čvrstim koracima kreće dalje putem svoga sna, a u razgovoru sa županom otkrio je i odakle mu silna snaga kojom, uz podršku roditelja Kristine i Roberta te sestre Viktorije, premošćuje sve životne probleme.

– Po rođenju sam bio prisiljen na borbu za život, a posljedica nedostatka kisika je gubitak vida. No, uspio sam u svemu što sam zacrtao zahvaljujući neizmjernoj požrtvovnosti mojih roditelja i podršci cijele obitelji te usprkos sljepoći danas uživam u životu – rekao je Erik zahvalivši županu na vrijednom poklonu.

foto: Međimurska županija

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr

25. 07. 2023.

Input your search keywords and press Enter.