Now Reading:
Međimurska županija donirala Općini Štrigova više od 66 tisuća eura – Posavec: Slogan Europske unije je „Ujedinjeni u različitosti“, a upravo tako mi razvijamo svoje Međimurje
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija donirala Općini Štrigova više od 66 tisuća eura – Posavec: Slogan Europske unije je „Ujedinjeni u različitosti“, a upravo tako mi razvijamo svoje Međimurje

Rodno mjesto Svetog Jeronima, vidikovac na Mađerkinom bregu, najbolja vina na svijetu, najpitoreskniji međimurski kraj, samo su neke od asocijacija na Štrigovu, općine koja ove godine slavi 30 godina svog djelovanja, a svoje dane koje veže uz blagdan svete Magdalene, zaštitnice štrigovske župe.

Kontinuirano se radi na razvoju turizma i turističkih sadržaja, u godinu dana otkako je otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu taj objekt je posjetilo više od 80.000 posjetitelja.

Središnji dio obilježavanja bio je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je župan Međimurske županije Matija Posavec, načelniku Općine Štrigova Stanislavu Reberniku uručio sporazum o vrijednoj donaciji Županije od 66.365 eura. Sredstva su namijenjena za izradu orgulja na vjetar na vidikovcu na Mađerkinom bregu. Time će popularni vidikovac, rođen u velikom EU projektu vrijednom 1.463.966,46 eura, biti upotpunjen dodatnim sadržajem. Atrakcija na Mađerkinom bregu jedan je od simbola razvojne snage Međimurske županije koja je od 2017. godine prva na hrvatskoj ljestvici uspješnosti i po privlačenju sredstava iz europskih fondova.

-Ove godine obilježavamo 10 godina članstva u Europskoj uniji – a slogan Europske unije je „Ujedinjeni u različitosti“, upravo tako mi razvijamo svoje Međimurje. Svako naše mjesto je različito i jedinstveno, no svi zajedno pokazujemo koliko je bitno biti ujedinjen, jer na taj način razvijamo naše obrazovanje, turizam i bogatu kulturnu baštinu, ali i cijelo Međimurje – rekao je župan te dodao kako uspjeh Međimurja nije slučajan, već je to rezultat pametno osmišljene strategije uspješnim korištenjem i povlačenjem sredstava iz Europskih fondova.

-Europski fondovi omogućuju nam realizaciju brojnih infrastrukturnih projekata, dok izvorni proračun usmjeravamo prema građanima kroz razne modele potpore – istaknuo je Posavec.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr/fb-m.posavec
24.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.