Now Reading:
Hrvatska suočena s posljedicama oluje: Više od 5 000 vatrogasaca u sanaciji posljedica nevremena
Full Article 2 minutes read

Hrvatska suočena s posljedicama oluje: Više od 5 000 vatrogasaca u sanaciji posljedica nevremena

Prema podacima Državnog vatrogasnog operativnog centra do sada je zabilježeno 1.727 intervencija u kojima je sudjelovalo 5.313 vatrogasaca sa 1.816 vozila. Najviše intervencija je zabilježeno na području Zagrebačke i Karlovačke županije te Grada Zagreba.

Na zapovijed glavnog vatrogasnog zapovjednika Sisačko-moslavačke županije, vatrogasne snage iz Varaždinske županije upućene su na izvanrednu dislokaciju.  

Grad Zagreb 

U intervencijama uzrokovanim posljedicama jake oluje, praćene kišom i tučom, u Gradu Zagrebu zabilježeno je 220 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 660 vatrogasaca sa 200 vatrogasnih vozila. Uslijed nevremena smrtno su stradale dvije osobe, a više je osoba ozlijeđeno te je ozlijeđen i jedan vatrogasac. 

Zagrebačka županija 

U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 645 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 1950 vatrogasaca sa 650 vatrogasnih vozila. Najviše intervencija bilo je na području Samobora, Velike Gorice, Zaprešića, Brdovca, Ivanić Grada i Dugog Sela. 

Krapinsko-zagorska županija  

U Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježeno je 45 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 235 vatrogasaca sa 73 vatrogasnih vozila. 

Varaždinska županija 

U Varaždinskoj županiji zabilježena je 21 tehnička intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 67 vatrogasaca sa 47 vatrogasnih vozila. 

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilježimo 43 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 153 vatrogasaca sa 59 vatrogasnih vozila. 

Koprivničko-križevačka županija

U Koprivničko-križevačkoj županiji bilježimo 14 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 37 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila. 

sjever.hr/hvz.hr Foto: arhiva/hvz.hr
20.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.