Now Reading:
Za danas izdano crveno upozorenje, temperature idu do visokih 37 °C.
Full Article 1 minutes read

Za danas izdano crveno upozorenje, temperature idu do visokih 37 °C.

Prema podacima sa Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas nas čeka vrhunac toplinskog vala. Naime, prema prognozi DHMZ-a danas se pržimo na vrlo visokim temperaturama.

Prevladavat će sunčano, poslijepodne u unutrašnjosti porast naoblake, mjestimice uz umjerenu vjerojatnost za poneku kap kiše ili lokalni pljusak, osobito na sjeverozapadu. Puhat će slab i umjeren, uglavnom u višim predjelima na udare jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura većinom između 16 i 21, na Jadranu od 21 do 26 °C. Najviša dnevna temperatura od 32 do 37 °C.

Za naše područje danas je izdano crveno upozorenje, što znači da je vrijeme izuzetno opasno.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Biometeorološki uvjeti će biti nepovoljni za većinu ljudi u cijeloj zemlji. Noćne će temperature zraka ostati visoke što može kvariti san i noćni odmor. Danju, uz vruć do vrlo vruć osjet ugode meteoropati mogu osjećati slabost, manjak energije a vrlo osjetljivi i vrtoglavice. Zbog velike do vrlo velike opasnosti od toplinskog vala bi svi, a osobito kronični bolesnici, trebali primijeniti sve dostupne mjere za zaštitu od vrućine i UV zračenja. Mnoge od njih se mogu naći na mrežnim stranicama DHMZ-a i HZJZ-a.

sjever.hr/DHMZ

12.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.