Now Reading:
Plenković izjavio: Imamo privremeno rješenje za šefa VSOA-e, odluku sam već potpisao
Full Article 2 minutes read

Plenković izjavio: Imamo privremeno rješenje za šefa VSOA-e, odluku sam već potpisao

U ponedjeljak istječe mandat ravnatelju Vojne sigurnosno-obavještajne agencije Ivici Kinderu. Nakon otvorenog sukoba predsjednika vlade i Republike u tijeku su konzultacije, o rješenju kako bi se razriješio spor o imenovanju čelnika VSOA-e.

-Upravo sam potpisao odluku kojom ovlašćujemo jednog djelatnika VSOA-e za obavljanje nužnih poslova VSOA-e – rekao je premijer, a prenosi Index.

Plenković je dodao da je prijedlog vlade brigadni general Mijo Validžić te da ostaju pri tom privremenom rješenju koje vrijedi od sutra.
-Da ne bi bilo dileme jer vidim svašta u eteru. Govori se da bismo se Milanović i ja osobno mogli sastati. To ne piše u Ustavu, samo da bismo se mi morali usuglasiti. Možemo se dogovarati pismenom komunikacijom, preko naših suradnika… Za sve ove navijače koji nisu razumjeli Ustav prije, a ne razumiju ga ni sada, malo pedagogije, eto – osvrnuo se na komentare Plenković.
Milanović ignorira, bojkotira, vrijeđa, omalovažava ministra obrane Marija Banožića. Zabranjuje mu govoriti kad je neki događaj koji se tiče HV-a, vrijeđa ga, huška DORH. To je kontekst. Dok god budu trajala takva vrijeđanja, pokušaji poniženja… Doduše, Banožić je rekao da je spreman razgovarati, ja nisam. Nisam zbog principijelnosti – istaknuo je premijer.
Poručio je da predsjednika Zorana Milanovića treba pitati zašto bojkotira Validžića.

-Dok se isprika ne uputi direktno, razgovora neće biti – zaključio je Plenković.

sjever.hr/index.hr
10.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.