Now Reading:
Župan Kolar: Možemo! i SDP mogu i trebaju zajedno!
Full Article 3 minutes read

Župan Kolar: Možemo! i SDP mogu i trebaju zajedno!

Nakon nedavne političke odluke platforme Možemo da na izbore u gradu Zagrebu idu samostalno, bez zagrebačkog SDP-a, mnogi politički akteri i iz redova SDP-a i iz redova “Možemo!” komentirali su tu odluku s dosta i nezadovoljstva i, s druge strane, kao dobru odluku.

Svoje komentare dali su i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i gradonačelnik našeg glavnog grada Tomislav Tomašević koji, od kako je gradonačelnik Tomašević na čelu Grada Zagreba, imaju dobro suradnju i kako ova odluka neće imati nikakvog utjecaja da se ta suradnja ne nastavi odnosno da bude još bolja.

Osvrćući se na “razmirice” između zagrebačkog SDP-a i platforme “Možemo!” krapinsko-zagorski župan Željko Kolar izričito je kazao kako one ne postoje te da je suradnja vrlo dobra, jer, kako kaže župan, komunicira se i direktno, i na izvršnim odborima Zajednice županija, i preko ITU mehanizma.

-Reakcija nekih mojih stranačkih kolega na odluku Možemo! da ide samostalno na izbore meni nije jasna i ja ne vidim problem u tome. Činjenica je da i SDP i Možemo! baštine iste vrijednosti, solidarnost, jednakost i pravednost. I jedni i drugi smatramo da moramo stvoriti institucije koje će funkcionirati bez obzira na Vladu i stranku koja u tom trenu obnaša vlast. I jedni i drugi smatramo da te institucije moraju biti brze i učinkovite, da moramo imati transparentno društvo, da moramo imati nultu toleranciju na nasilje i na lopovluk – rekao je župan Kolar.

Da li će SDP i Možemo! u Gradu Zagrebu imati postizbornu ili predizbornu koaliciju, župan smatra kako je to manji problem.

-Ono što je zadatak i Možemo! i SDP-a je da osvojimo dovoljan broj mandata, a to znači da moramo imati na desetke projekata kojima ćemo dobiti povjerenje građana da vodimo Vladu RH isto kako su dali povjerenje kolegi Tomaševiću da vodi Grad Zagreb i kako su ljudi meni dali povjerenje, već tri puta u prvom krugu, da vodim Krapinsko-zagorsku županiju. Osobno ne vidim nekakav veliki problem niti da bi ta odluka trebala biti nešto što bi naše dobre odnose i poslovnu suradnju usporilo. Štoviše, mislim da bi to trebao biti jedan dodatni motiv da ju još više poboljšamo i ubrzamo kako bi građanima poslali jasnu poruku da u Hrvatskoj postoji puno bolja alternativa koja je spremna preuzeti odgovornost za upravljanje Republikom Hrvatskom – zaključio je župan Kolar.

I gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević, također, smatra kako ova odluka neće poremetiti odnose između Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije.

-Kolega Kolar i ja jako dobro surađujemo i to se neće promijeniti kakva god bila dinamika, a ja vjerujem da će ona biti dobra između SDP-a i Možemo!. Ono što je ključna stvar je da smo mi izabrani na funkcije župana i gradonačelnika glavnog grada Hrvatske koji imam status županije, zato da služimo i radimo u interesu naših građana. I to je prije svega. Prije bilo kakve stranačke dinamike. Kao što smo do sada dobro surađivali, vjerujem da ćemo još bolje surađivati u budućnosti – izjavio je i gradonačelnik Tomašević.

msopek/sjever.hr 08.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.