Now Reading:
Je li odlazak bivšeg državnog tajnika i jednog od osnivača stranke početak raspada Reformista?
Full Article 3 minutes read

Je li odlazak bivšeg državnog tajnika i jednog od osnivača stranke početak raspada Reformista?

Bivši državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja te nekadašnji zamjenik župana Radimira Čačića, Tomislav Paljak, više nije član Narodne stranke Reformisti. Tu je odluku objavio sam Paljak u subotu putem osobnog profila na jednoj društvenoj mreži.

-Ovim statusom objavljujem kako, na vlastiti zahtjev, više nisam član Narodne stranke – Reformisti.
Politika jest proces i istina je da sam svoju stranku uvijek doživljavao prvenstveno društvenim, političkim i programskim, ali i živim organizmom. No kada jednom, bez obzira na razloge, prestanete osjećati ikakav dodir s tijelom kojega ste od njegova nastajanja gradili i u kojega ste iskreno, iz čistoga uvjerenja, ugradili dobar dio sebe, to je znak da je i formalni rastanak neminovan.

Ovim statusom objavljujem i kako time prekidam svoju višemjesečnu političku hibernaciju te da ću se politikom nastaviti aktivno baviti iz obaveze prema svim biračima koji su ikada u bilo kojem izbornom ciklusu odlučili na listiću zaokružiti moje ime i prezime – stoji u objavi sada već bivšeg člana Reformista.

Inače, Paljak je bio jedan od najviše pozicioniranih članova Reformista na nacionalnoj razini. O njegovom nezadovoljstvu situacijom u stranici već dulje se pričalo, a sada je sve kulminiralo njegovim odlaskom.

Kako neslužbeno doznajemo neki od istaknutih članova stranke pribojavaju se da bi njegov odlazak mogao pokrenuti i druge da postupe na isti način.

-Ja osobno ne razmišljam o odlasku, ali imamo informacije da drugi razmišljaju o istom postupku kao i naš dosadašnji član. Već sada se spekulira što će napraviti njegova supruga koja je također istaknuta članica stranke na županijskoj razini – kratko je odgovorio član Reformista koji je želio ostati anoniman.

Inače, Tomislav Paljak bio je i do odlaska član nacionalnog predsjedništva.

s.kalajdžija/sjever.hr 08.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.