Now Reading:
Predstavljen program manifestacije “Tamburaška noć Mače”, Kolar: Ako se želite dobro zabaviti ovaj vikend, najbolji odabir je Mače”
Full Article 4 minutes read

Predstavljen program manifestacije “Tamburaška noć Mače”, Kolar: Ako se želite dobro zabaviti ovaj vikend, najbolji odabir je Mače”

U Općini Mače u četvrtak je predstavljen program 40. po redu manifestacije „Tamburaška noć Mače 2023.”. Manifestaciju organizira KUD Ljudevit Gaj Mače, uz potporu Općine Mače, Krapinsko-zagorske županije te Turističke zajednice Zlatni istok Zagorja.

Program ovogodišnje manifestacije predstavili su predsjednica KUD-a Ljudevit Gaj Mače, Monika Sedak, načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec te župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar.

Tamburaška noć Mače 2023. godine počinje ovoga petka plesnim programom Zaplešimo zajedno, koju organiziraju Mačanske mažoretkinje Alina, nakon čega slijedi otvorenje izložbe Udruge likovnih umjetnika Zlatarska paleta u Domu kulture u Maču.

Samo otvorenje manifestacije, predvođeno limenom glazbom DVD-a Mače, održati će se u 20 sati pod šatorom pored nogometnog igrališta. U zabavnom dijelu sviraju Zvuci zagorja i OSDS.

U subotu 8. srpnja posjetitelje očekuje doMača kuhača, drugo izdanje glazbeno kulinarskog pripetavanja koje je pripremila domaća Ženska vokalna grupa Kajda. U 18 sati slijedi izložba starodobnih motor kotača i Tomos mopeda, u organizaciji Oldtimer kluba Zabok i Tomos zagorje.
U 20 h kreće kulturni program pod šatorom kojeg priprema domaći KUD. Pridružiti će se o KUD-ovi iz Svetog Križa Začretja, Ivan Goran Kovačić iz Zagreba te iz Svete Jane. U 21 h sviraju Putnici.

U nedjelju, zadnjeg dana manifestacije, ujutro su na rasporedu sportska događanja u organizaciji Šahovskog kluba Gaj Mače te DND Mače. Tu je i tradicionalno proštenje kod crkve Svete Margarete, a okosnica manifestacije očekuje se u večernjim satima kada je na redu natjecateljska smotra tamburaških sastava Zlatna tamburica, na kojoj će se okupiti osam tamburaških sastava. Od 20 h okupljene će zabavljati Tamburaši za 5, a u 22 h kreće izvlačenje tradicionalne tombole.

– Ovim putem zahvaljujem našim sponzorima koji su i ove godine omogućili 70-etak vrijednih nagrada – rekla je predsjednica KUD-a, Monika Sedak.

Da joj je izuzetno drago što se u Općini Mače i ove godine organizira Tamburaška noć istaknula je načelnica Općine Mače, Mladenka Mikulec Šimunec, koja je istaknula kako je glavni organizator manifestacije KUD Ljudevit Gaj Mače jedna od najaktivnijih udruga koja broji preko 80 aktivnih članova, te da se njihov trudi vidi svake godine.

– Drago mi je da je unazad par godina Tamburaška noć u Maču sve jača i jača, i sve prepoznatljivija i da vraća svoj stari sjaj. Svake godine uvodimo neke novine, trudimo se biti konkurentni i sve bolji. Program koji ove godine imate priliku posjetiti je odličan i kvalitetan. U programu Tamburaške noći i u cijeloj organizaciji sudjeluju gotovo sve udruge s područja Općine i ovim putem im zahvaljujem i čestitam na njihovom trudu. Naravno, ništa ne bi bilo moguće bez financijske pomoći, Općina im uvijek stoji na raspolaganju i financijski i ljudskim resursima – rekla je načelnica Mikulec Šimunec, te ujedno zahvalila i Krapinsko – zagorskoj županiji koja ih redovito financijski prati, kao i svim sponozorima.

Zadovoljstvo programom istaknuo je i župan Željko Kolar.

– Vidljivo je da je iz godine u godinu program sve bogatiji i veći. Činjenica jest da je u jednom trenutku tamburaška noć izgubila onaj zamah koji je imala i onu vrijednost koju je imala u glazbenom smislu. Bila je to manifestacija koja je bila poznata izvan naše regije. Ali, godinu za godinu polako se vraća na izuzetno visoku razinu, a kroz dvije do tri godine biti će prestiž ući u konkurenciju na tamburaškoj noći, a pogotovo dobiti Zlatnu tamburicu – rekao je župan te čestitao na entuzijazmu svih koji sudjeluju u programu.

n.p.bajz/sjever.hr

06.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.