Now Reading:
NEUSPJEŠAN POHOD: Dva dana krao po dućanima pa drogiran s ukradenim autom izazvao prometnu nesreću! Ali ni to nije sve!
Full Article 2 minutes read

NEUSPJEŠAN POHOD: Dva dana krao po dućanima pa drogiran s ukradenim autom izazvao prometnu nesreću! Ali ni to nije sve!

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin uspješno su dovršili kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim muškarcem, koji se sumnjiči za počinjenje niza kaznenih djela. Muškarac je osumnjičen za razbojničku krađu, provale te neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari.

Prema informacijama PU Varaždinske, 4. srpnja muškarac je ušao u jednu trgovinu u Varaždinu te iskoristio zauzetost prodavačice kako bi otvorio blagajnu ključem koji se nalazio u bravi. Iz blagajne je otuđio nekoliko stotina eura, nakon čega ga je prodavačica primijetila. Pokušala ga je zaustaviti, no muškarac je nasilno odgurnuo prodavačicu i pobjegao s ukradenim novcem.

Sumnja se da je isti muškarac 5. srpnja provalio u jedan ugostiteljski objekt u Varaždinu te otuđio ladicu registar kase s monitora, pričinivši materijalnu štetu od oko 150 eura.

Također, muškarac se tereti za neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari. Naime, istog dana, u Varaždinu je ušao u dvorište te sjeo u otključani osobni automobil u vlasništvu 72-godišnjaka. Koristeći se originalnim ključem koji se nalazio u vozilu, muškarac je pokrenuo vozilo i udaljio se s mjesta događaja. Materijalna šteta prouzročena ovim djelom procjenjuje se na oko 3000 eura. Kasnije je, koristeći otuđeno vozilo, izazvao prometnu nesreću u mjestu Podvorec.

Započeo je pretjecanje teretnog automobila iako se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu i da time ne ometa normalan promet vozila koja dolaze iz suprotnog smjera. Također, utvrđeno je da je upravljao osobnim vozilom u vrijeme kada mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova.

Tom prilikom prednjim lijevim dijelom vozila svog vozila udario je u prednji lijevi dio osobnog automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 32-godišnjakinja, koja je nakon toga vozilom sletjela van kolnika i zadnjom stranom vozila udarila u žičanu ogradu kuće. U prometnoj nesreći ozlijeđena su oba vozača. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Uz sve to, 39-godišnjak je preliminarnim testiranjem na opojne droge bio pozitivan.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. Odlukom Županijskog suda u Varaždinu, osumnjičeni će biti predan u zatvor u Zagrebu radi izdržavanja kazne zatvora, sukladno nalogu suda.

foto: ilustracija
sjever.hr
06.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.