Now Reading:
Započeo GirlsCode kamp u Čudesnoj šumi u Mariji Bistrici – na prvi kamp prijavilo se 10 djevojčica
Full Article 2 minutes read

Započeo GirlsCode kamp u Čudesnoj šumi u Mariji Bistrici – na prvi kamp prijavilo se 10 djevojčica

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije i Krapinsko-zagorska županija organizirali su GirlsCode kamp u Čudesnoj šumi i Mariji Bistrici koji je započeo u ponedjeljak, 03. srpnja, a trajati će sve do 8. srpnja. Polaznice kampa će tijekom svih šest dana spavati u šatorima, upravljati robotima, upoznati se s važnosti usklađivanja tehnologije i prirode kako bi u budućnosti stvarale ove inovacije te razvijale poduzetničke vještine.

Cilj kampa je pružiti djevojkama mogućnost da nauče STEAM vještine kroz zanimljive aktivnosti i kreativne projekte te ih potakne da istraže svijet programiranja i dokažu da programiranje nije namijenjeno samo za dječake.

Direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša kazala je kako na ovaj način podupiru djevojčice i djevojke da se odlučuju za STEAM zanimanja. Kako je napomenula Matuša vrlo često samo društvo nameće uloge da su dječacima namijenjena tehničko-tehnološka zanimanja, a djevojkama humanizam ili društvene znanosti.

-Upravo zbog toga osmislili smo ovo kampiranje namijenjeno djevojkama kako bi približili učenje životnih vještina, preživljavanja, boravak u prirodi s učenjem o tehnologiji – dodala je Matuša dodavši kako planiraju da kampiranje postane jednogodišnje događanje.

Direktor Čudesne šume, Tomislav Sušinjak naglasio je kako će spojiti izviđački i STEAM dio. U STEAM-u će učiti programirati, a u praktičnom dijelu će vidjeti kako se to može primijeniti u stvarnim okolnostima dok će u izviđačkom dijelu naučiti kako podići logo i snalaziti se u prirodi.

Djevojke se vesele kampu i spavanju u prirodi te učenju o programiranju, a imaju i odmorište za mobitele.

msopek/sjever.hr 04.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.