Now Reading:
Nevrijeme u susjednoj Sloveniji izazvalo kaos! Odron zatrpao autobus, vlak iskočio iz tračnica…
Full Article 2 minutes read

Nevrijeme u susjednoj Sloveniji izazvalo kaos! Odron zatrpao autobus, vlak iskočio iz tračnica…

Ponovno nam stiže jako nevrijeme. Crveni meteoalarm izdan je za cijelo područje RH. Kiša nam dolazi iz susjedne Slovenije koja je 4. srpnja tamo izazvala glavobolje dežurnim službama. Najviše posla imali su u općini Zagorje ob Savi, gdje je odron kamenja djelomično zatrpao i oštetio autobus. Dvoje putnika je ozlijeđeno i pružena im je hitna medicinska pomoć, prenosi index.hr.

Na pruzi između Save i Zagorja ob Savi aktivirao se odron zbog čega je vlak izletio s tračnica. Ozlijeđenih nije bilo. Pruga će do daljnjega biti zatvorena. U Litiji je jak vjetar oštetio gimnaziju, a palo je čak 107 litara kiše po četvornom metru, od čega su 32 litre pale u samo deset minuta.

U Ljubljani je izmjereno 57, a u Trbovlju 48 litara kiše po kvadratnom metru. Jutros je pljuskova bilo i u Gorenjskoj i sjevernoj Primorskoj. U Tolminu je palo 95 litara kiše po kvadratnom metru.

Puno ohrabrujuća je prognoza za vikend, kada će se proširiti područje visokog tlaka zraka s vrlo toplim afričkim zrakom. Najviše temperature bit će već u subotu oko 30 stupnjeva, a u nedjelju će prijeći tu granicu. Još toplije bit će u idućem tjednu, kada može zagrijati i do 35 Celzijevih stupnjeva.

foto: ilustracija

sjever.hr/www.index.hr

04. 07. 2023.

Input your search keywords and press Enter.