Now Reading:
Novomarofski bibliobus predstavljen na Danu otvorenih vrata EU projekata 
Full Article 2 minutes read

Novomarofski bibliobus predstavljen na Danu otvorenih vrata EU projekata 

Ovih je dana mnogobrojnim aktivnostima obilježena 10. obljetnica pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji. Jednu od aktivnosti u sklopu nacionalnog programa obilježavanja ove obljetnice upriličila je Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof organiziravši događanje “Knjiga do kućnog praga” u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata.  

Gost ovog događanja održanog u subotu, 1. srpnja, u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu bio je poznati varaždinski putopisac, Damir Vujnovac, koji je kroz zanimljivo predavanje i radionicu za djecu predstavio najznačajnije europske gradove te njihove specifičnosti. Kako je tema dana članstvo u Europskoj uniji, Vujnovac je odgovarao prisutnima na brojna pitanja o članstvu Hrvatske u EU. 

Osim toga, zaposlenici knjižnice predstavili su svoj novi bibliobus koji s vožnjom kreće 3. srpnja te upisivali nove članove u pokretnu knjižnicu. Zainteresiranim stanovnicima pružane su sve informacije o aktivnostima i vožnji pokretne knjižnice te njenim stajalištima i vremenu vožnje. 

Pokretna knjižnica nabavljena je u sklopu projekta “Čitanje na kotačima” koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

sjever.hr/ludbreg.hr Foto: ludbreg.hr
02.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.