Now Reading:
Ljetni klasik – Cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom
Full Article 2 minutes read

Ljetni klasik – Cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom

jagoda cheesecake

Keksi s maslacem i krema od sira idealna su podloga u koju možemo dodati što god nas je volja. Zadovoljna.hr donosi recept recept za ljetni klasik – cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom koji će oduševiti sve članove obitelji. 

Za podlogu Cheesecakea s jagodama i bijelom čokoladom potrebni su vam:  

-250 g mljevenog keksa 

-100 g mljevenog lješnjaka 

-150 g maslaca ili margarina 

-6-7 žlica mlijeka 

Krema: 

-500 g krem sira 

-300 g vrhnja za šlag 

-120 g šećera u prahu 

-200 g bijele čokolade 

-300 g jagoda 

Ganache: 

-200 g bijele čokolade 

-100 ml vrhnja za šlag 

Dodatno: 

-Jagode za dekoraciju

Priprema 

  1. Keks pomiješajte s otopljenim maslacem i mlijekom. Mlijeko dodajte postepeno – možda će vam trebati više ili manje od navedene količine, ovisno o tome kako upija keks koji ste uzeli. Smjesu utapkajte u kalup i stavite u hladnjak dok pripremate kremu. 
  1. Na pari otopite bijelu čokoladu i ostavite sa strane da se malo ohladi. 
  1. U jednoj posudi izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu pa dodajte otopljenu bijelu čokoladu. 
  1. U drugoj posudi izmiksajte vrhnje za šlag pa ga dodajte kremi od sira i bijele čokolade. 
  1. U gotovu kremu dodajte sitno sjeckane jagode pa ih ručno umiješajte. 
  1. Kremu rasporedite po podlozi od keksa i staviti hladiti nekoliko sati, najbolje preko noći. 
  1. Pripremite ganache. Vrhnje za šlag stavite na vatru i zagrijete do vrenja. Skinite s vatre i dodajte bijelu čokoladu. Nakon što se čokolada prohladila prelijte preko torte. Uksarite jagodama pa vratite u hladnjak na još sat vremena prije posluživanja. 

sjever,hr/zadovoljna.hr Foto: arhiva/ilustracija
02.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.