Now Reading:
U Poljani Biškupečkoj održan “Sport za sve“, festival sportske rekreacije na selu 
Full Article 2 minutes read

U Poljani Biškupečkoj održan “Sport za sve“, festival sportske rekreacije na selu 

U varaždinskom prigradskom naselju Poljana Biškupečka u subotu, 1. srpnja 2023. godine održan je 27. Hrvatski festival sportske rekreacije na selu „Sport za sve“.

Festival je počeo svečanim mimohodom svih sudionika, a zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina je pozdravio sudionike.

-Ovaj festival održava se zahvaljujući entuzijazmu pojedinih ljudi, prije svega mislim tu na gospodina Franju Puškadiju koji ima zaista nevjerojatnu energiju i koji si daje truda da se održava ovaj prostor i  održavaju igre. Grad Varaždin nije samo urbani dio nego su to i ova prigradska naselja  gdje ljudima koji ovdje žive trebaju dječja igrališta i sve druge potrebne stvari koje radimo kako bi život bio kvalitetniji. Ove igre su nešto posebno jer se na njima ljudi druže iz više županija. Već se održavaju 27. godina,  a četvrti put ovdje u Poljani Biškupečkoj. Nadam se da će se sudionici lijepo družiti, da će ih poslužiti vrijeme i da će na kraju neka pobijedi bolji – rekao je Marković na otvorenju festivala kojeg je prigodnim govorom otvorio Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije. Sudionicima se obratio i Ivan Lovreković, podpredsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije.

Po pokroviteljstvom Grada Varaždina i Varaždinske županije, Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Hrvatskog saveza sportske rekreacije, festival je okupio tristotinjak sudionika, 10 ekipa iz varaždinske, međimurske i virovitičko-podravske županije.

Organizatori tog festivala koji se već po četvrti put održava u Poljani Biškupečkoj su Hrvatski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ i Društvo športske rekreacije „Mirko Relac. Organizator manifestacije Franjo Puškadija, predsjednik DŠR, Mirko Relac, zahvalio se Gradu Varaždinu na pomoći te dodijelio plaketu koju je uručio zamjeniku gradonačelnika Miroslavu Markoviću. U dobroj atmosferi, natjecatelji su se ogledali u 10 disciplina.

sjever.hr/varazdin.hr Foto: varazdin.hr
01.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.