Now Reading:
Ljetni GFUK u Klanjcu! Dođite i uživajte u predstavi pod zvijezdama – “Kaj je ljubav” Adama Končića
Full Article 2 minutes read

Ljetni GFUK u Klanjcu! Dođite i uživajte u predstavi pod zvijezdama – “Kaj je ljubav” Adama Končića

U svom ljetnom izdanju u Klanjec u četvrtak, 29. lipnja u 20 sati ponovno dolazi svima dragi GFUK. Naime, u idiličnoj atmosferi Spomen-parka znamenitih Klanjčana održat će se koncertno poetski cabaret “Kaj je ljubav”, redatelja Adama Končića.

Adama Končića, člana Komedijina glumačkog ansambla, već dugi niz godina poznajemo kao vrhunskog interpreta kabaretskih formi, a ovog će puta govoriti o muško ženskim odnosima kroz pjesme popularnih pjesnika, kroz kratke monološke dramske forme i naravno, kroz glazbu i pjesmu. Za glazbenu pratnju će se pobrinuti Petar Haluza, violina Vinko Grubešić, violončelo, Alan Dović, gitara i Tomislav Parmać, klavir.

Zazvonit će tu često, kao što i očekujemo od našeg glumca porijeklom iz Zagorja, prelepi naš kaj, ali moći ćete uživati i u štokavskim pjesnicima, našim bardovima koji govore o ljubavi. Naći će se tu i novih autorskih pjesama u izvođenju kvarteta sačinjenog od članova orkestra Kazališta Komedija, kao i prerade poznatih hitova.

Radnja ove glazbene predstave smještena je u današnji urbani prostor Zagreba, Krapine, Varaždina… u kojem se još uvijek mogu osjetiti sramežljivi proplamsaji kajkavskog govora sa svim njegovim prilagodbama vremenu u kojem, mada stidljivo, ali još uvijek ponosno živi!

Glazbene brojeve na kajkavskom jeziku, od kojih su neki poznatiji, a neki tek trebaju afirmaciju, potpisuju autori: Tomislav Goluban, Ivan Mikulić, Krešimir Končevski, Adalbert Turner Juci, Ivan Kovačić, a izvodi ih kvartet akademskih glazbenika orkestra ZGK Komedija.

Dođite i uz čašu odličnog klanječkog vina, kojom će vas počastiti Vinarije Sever i Petrišić, uživajte u ovoj predstavi pod zvijezdama – poručuju iz Grada Klanjca te dodaju kako je ulaz besplatan.

www.sjever.hr
29.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.