Now Reading:
Bjelovarsko – bilogorska županija osigurala upola jeftiniji prijevoz vlakom za osobe s invaliditetom i njihove pratnje!
Full Article 2 minutes read

Bjelovarsko – bilogorska županija osigurala upola jeftiniji prijevoz vlakom za osobe s invaliditetom i njihove pratnje!

Bjelovarsko – bilogorski župan Marko Marušić i predsjednik uprave HŽ putnički prijevoz d.o.o. Željko Ukić potpisali su ugovor o sufinanciranju troškova prijevoza u željezničkom prometu za osobe s invaliditetom i njihove pratitelje s prebivalištem na području naše županije. Za tu namjenu osigurano je 20.000 eura.

– Mi kao Županija nastavljamo pružati podršku osobama s invaliditetom i njihovim pratiteljima. Donijeli smo odluku o sufinanciranju troškova prijevoza osoba s invaliditetom i njihovim pratiteljima s prebivalištem na području naše županije. Temeljem te odluke sufinancirat ćemo kartu u visini od 50 posto redovne cijene za putovanja unutar Republike Hrvatske. Ovime želimo olakšati putovanja osobama s invaliditetom i njihovim pratiteljima omogućavajući im veću mobilnost i neovisnost u svakodnevnim aktivnostima i time pokazujemo našu osjetljivost na probleme osoba s invaliditetom – kazao je župan Marušić.

Predsjednik uprave HŽ putnički prijevoz d.o.o. Željko Ukić zahvalio je županu Marušiću istaknuvši kako je iznimno zadovoljan suradnjom s Bjelovarsko-bilogorskom županijom te podsjetio kako su ranije potpisana još dva ugovora kojima se potiče prijevoz vlakom, misleći pritom na ugovor o prijevozu studenata te onaj koji se tiče umirovljenika.

– Značajno je to podizanje broja putovanja i putnika i smatram da je ovo pravi put na koji se županija odlučila – kazao je Ukić napominjući da je u 2022. godini zahvaljujući potporama čak 70 posto putnika više prevezeno na području BBŽ.

Ova mjera obuhvatit će oko 150 članova Udruge tjelesnih invalida Bjelovar što je istaknuo predsjednik Udruge Tomislav Novosel zahvalivši Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i HŽ putničkom prijevozu na ovoj hvalevrijednoj inicijativi.

– Mi kao osobe s invaliditetom razmišljali smo o tome kako putovati vlakom do Zagreba, ali nismo se usudili, međutim evo danas sam saznao za protokol kojim, ako osoba s invaliditetom želi ići vlakom mora se najaviti 24 sata prije i HŽ će to omogućiti – kazao je Novosel te dodao kako je u tijeku nabavka kombija za potrebe udruge tjelesnih invalida, a financijski će pomoći i BBŽ.

Ugovor o sufinanciranju karata primjenjuje se u vremenu od 1. srpnja do 31. prosinca odnosno do utroška osiguranih sredstava.

www.sjever.hr
29.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.