Now Reading:
I sjever je dobio podružnicu Moto kluba Veterani-Croatia – evo tko je predsjednik
Full Article 2 minutes read

I sjever je dobio podružnicu Moto kluba Veterani-Croatia – evo tko je predsjednik

U subotu je u Gornjem Kuršancu održana osnivačka skupština 2. Podružnice – Sjeverna Hrvatska Moto kluba Veterani – Croatia, na kojoj je Slobodan Novak izabran za predsjednika, Siniša Smolčić za dopredsjednika te Josip Ružić za tajnika Podružnice.

Moto klub Veterani – Croatia djeluje od 2007. godine i broji više od 200 članova. U Republici Hrvatskoj djeluju 4 podružnice – podružnica Središnja Hrvatska, Zapadna Hrvatska, Južna Hrvatska i Istočna Hrvatska, a danas su osnovali petu podružnicu koja će djelovati na području Međimurske, Krapinsko – zagorske, Varaždinske i Koprivničko – križevačke županije.

Predsjednik Moto klub Veterani – Croatia, Ratko Dragović – Klek rekao je kako je cilj kluba sudjelovanje na raznim obljetnicama vezanih za Domovinski rat i upoznavanje šire javnosti sa doprinosom branitelja u obrani Domovine kao organizacija i sudjelovanje na motociklističkim susretima i priredbama radi međusobnog druženja i druženja s članovima drugih motociklističkih klubova. Istaknuo je kako klub djeluje po 4 načela – obitelj, posao, Domovina i vjera te da osobni interes ne smije biti iznad interesa kluba.

– Domovinski rat se nikad ne smije zaboraviti, branitelji s ovog područja dali su veliki doprinos u oslobađaju Hrvatske i to se treba isticati u svakoj prilici – rekao je Dragović – Klek.

Osnivačkoj Skupštini nazočio je župan Međimurske županije Matija Posavec, predstavnica Ministarstva hrvatskih branitelja Sanja Jakopec, predsjednik podružnice Međimurske županije Stjepan Horvat poželjevši im da budu uspješni u svojem djelovanju.

– Podizanje samosvijesti i stvoriti pozitivnu percepciju javnosti o ulozi i važnosti doprinosa hrvatskih branitelja i dragovoljaca u obrani naše Domovine naš je zajednički cilj, a u Međimurskoj županiji uvijek ćete imati podršku i potporu za svoj rad – rekao je župan Posavec te dodao kako ga raduje što su temeljne zadaće članova Podružnice trajno čuvanje spomena na poginule hrvatske branitelje, druženje članova obitelji poginulih branitelja kao i promoviranje istinskih vrijednosti Domovinskog rata.

sjever.hr

27.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.