Now Reading:
U Klanjcu vjetar odnio krovište obiteljske kuće
Full Article 2 minutes read

U Klanjcu vjetar odnio krovište obiteljske kuće

Krapinsko-zagorsku županiju je sinoć pogodilo nevrijeme i tuča, koja je u pojedinim dijelovima bila i veličine oraha.

Tuča je pogodila velik broj zagorskih mjesta, a iz zagorskog Centra 112 kažu da su vatrogasci i djelatnici HEP-a još uvijek na terenu gdje uklanjaju posljedice sinoćnjeg nevremena. Većina štete odnosi se na srušena stabla i grane na prometnicama te popravaka električnih vodova.

Nažalost, nevrijeme je pogodilo i Klanjec gdje je vjetar odnio dio krovišta obiteljske kuće. Gradonačelnik Grada Klanjca, Zlatko Brlek, kazao je kako je sinoćnje nevrijeme bilo popraćeno jakim vjetrom te se u jednom trenutku stvorila pijavica – Sa jedne kuće u Ulici Augusta Šenoe pijavica je odnijela krov, i to oko 50 metara dalje u susjedov vrt. Na teren su odmah izašli vatrogasci koji su stavili ceradu kako bi se kuća zaštitila od eventualne kiše, koje je kod nas na kraju bilo vrlo – rekao je gradonačelnik te dodao kako je šteta ogromna.
– Ljudi su naravno u šoku. Danas je odmah počela sanacija krova, a s obzirom na to da danas kod nas ne rade trgovine, dio materijala su nabavili u Sloveniji – rekao je gradonačelnik Brlek.

sjever.hr

22.06.2023

Input your search keywords and press Enter.