Osvježavajući kolači bez pečenja spas su tijekom vrućih ljetnih dana, kada nikako ne želite upaliti pećnicu, a jede vam se nešto slatko. Na svu sreću, postoje fenomenalne slastice koje se ne peku, a jedna od njih je i torta sa svježim ribizom, kremom od sira i kokosom, za koju recept donosi 24sata.
Naime, za slatke je kolače od ljetnih svježih bobica najbolji izbor upravo ribiz i to zbog svog kiselkastog okusa koji se izvrsno slaže sa svježim mascarpone sirom i podlogom od kokosa.
Sastojci:
Za biskvit:
25 g maslaca
225 g keksa s kokosom
5 g ribanog kokosa (brašno od kokosa)
Za kremu:
300 g ribiza
125 g šećera
2 pakiranja učvršćivača za šlag
500 g mascarpone sira
500 g svježeg sira
125 g vrhnja za šlag
Priprema:
- Rastopi maslac u lončiću te ostavi da se ohladi. Za to vrijeme fino razmrvi dvopek te pomiješaj s kokosovim brašnom i rastopljenim maslacem.
- Stavi smjesu u kalup za tortu promjera 26 cm te utisni da dobiješ kompaktnu podlogu za kolač. Stavi na 30 minuta u hladnjak da se stisne.
- Operi ribiz, nekoliko komada ostavi po strani, a preostale bobice očisti.
- Pomiješaj šećer i učvršćivač za šlag.
- Pomiješaj mascarpone i svježi sir. Polako umiješaj ribiz. Potom stuci vrhnje u šlag te također umiješaj.
- Stavi gotovu kremu na biskvit te zagladi. Stavi potom na dva do tri sata u hladnjak.
- Izvadi tortu iz prstena te ukrasi ribizom
Foto: screenshot Instagram
www.sjever.hr/www.miss7.24sata.hr
18.06.2023.