Now Reading:
Županijska Ljekarna Koprivnica uvela automatizirani sustav za upravljanje skladištem lijekova -Župan Koren: Ovaj moderan sustav uvelike će olakšati i unaprijediti rad ljekarnika
Full Article 3 minutes read

Županijska Ljekarna Koprivnica uvela automatizirani sustav za upravljanje skladištem lijekova -Župan Koren: Ovaj moderan sustav uvelike će olakšati i unaprijediti rad ljekarnika

U prostorima županijske zdravstvene ustanove Ljekarne Koprivnica u četvrtak je održana svečanost uvođenja sustava za upravljanje skladištem lijekova, a riječ je o projektu vrijednom 215.068,69 eura s PDV-om.

Ljekarna Koprivnica prva je javna ljekarna na području Koprivničko-križevačke županije koja će imati automatizirani sustav za upravljanje skladištem lijekova s računalnim upravljanjem i robotskom rukom. Svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić s resornim pročelnicima, ravnateljica Ljekarne Koprivnica Irena Hadelan i predsjednik Upravnog vijeća Ljekarne Koprivnica Dragutin Korošec.

-Koprivničko-križevačka županija treća je županija u Hrvatskoj koja je uvela ovakav sustav u županijsku javnu zdravstvenu ustanovu (odmah iza Varaždinske i Splitsko-dalmatinske županije), dok u nekoliko drugih gradova u Hrvatskoj postoje slični sustavi, ali su oni rezultat investicija u privatnom sektoru – kazala je ravnateljica Irena Hadelan te zahvalila Županiji kao osnivaču i svima koji su bili uključeni u proces nabave ovog vrijednog sustava.

Uvođenjem ovog sustava ljekarnicima će se uvelike olakšati rad i omogućiti više vremena za razgovor i savjetovanje pacijenata, smanjiti mogućnost pogreške kod izdavanja, olakšati rad farmaceutskom tehničaru oko punjenja i kontrole rokova i slično.  Predsjednik Upravnog vijeća Korošec istaknuo je  kako je robotizirani sustav u potpunosti prilagođen prostoru.

Robot ima dvije ruke i istovremeno može nadopunjavati skladišni prostor te izdavati lijekove. Nakon zaprimljenog recepta on pronalazi šalje lijek do ljekarnika, a sve možete pratiti na monitorima iznad ljekarničkog pulta. Ponosan sam što Ljekarna prati trendove i radi po najvišim svjetskim normama, istaknuo je Korošec.

Župan Koren je čestitao na projektu te kazao kako je Županija bila odlučna u njegovu provođenju.
-Ovo je pionirski pothvat koji ima svoje određene rizike koje smo svjesno prihvatili, no uvjeren sam da smo donijeli dobru odluku i da će ovaj moderan sustav uvelike olakšati i unaprijediti rad ljekarnika. Osim izuzetnog tehnološkog iskoraka, ovo može poslužiti i kao dobra promocija, ali i potvrda da Županija kontinuirano unaprjeđuje zdravstveni sustav u svim segmentima te širi djelokrug i kvalitetu zdravstvene usluge – poručio je župan.

Uz uvođenje sustava izvršeni su i radovi na prostoru za montažu automatiziranog skladišta vrijedni 17.200 eura te je tako napravljen otvor na zidu kod ulaza u ljekarnu kako bi se robot i njegov rad vidio sa stepenica, uvedene su nove instalacije i konekcija na ljekarnički program za izdavanje lijekova, uvedena je i nova klimatizacija prostora, koja uključuje i održavanje i elektronsku kontrolu temperature u robotiziranom skladištu i ostalim prostorijama ljekarne, a u planu je i zamjena postojećih pultova za izdavanje lijekova koji će se zamijeniti funkcionalnijim pultovima otvorenijim za kontakt sa pacijentima.

sjevert.hr/kckzz.hr
15.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.