Now Reading:
Otkriveno zločinačko udruženje: Uhićena dva turska i pet hrvatskih državljana
Full Article 1 minutes read

Otkriveno zločinačko udruženje: Uhićena dva turska i pet hrvatskih državljana

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te u suradnji s Ravnateljstvom policije, Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom turskih državljana starosti 39 i 46 godina te petoricom hrvatskih državljanina starosti 19, 23, 44, 52 i 22 godine, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela zločinačkog udruženja i protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma počinjenog u sastavu zločinačkog udruženja.  

Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je prvoosumnjičeni 39 – godišnji turski državljanin, od početka kolovoza 2022. do 15. lipnja ove godine povezao u zajedničko djelovanje ostale osumnjičenike s više nepoznatih osoba. Potom su izvan graničnih prijelaza prevezli najmanje 138 stranih državljana iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku i stekli nepripadnu imovinsku korist od najmanje 198.000 eura. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja petorica osumnjičenika su predana pritvorskom nadzorniku Pritvorske jedinice Policijske uprave Zagrebačke, a kaznena prijava podnesena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

sjever.hr/koprivnicko-krizevacka-policija.gov.hr
16.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.