Now Reading:
Slavi se 60 godina zaštite nedelišćanske platane – i župan Matija Posavec na promociji knjige i izložbi radova
Full Article 2 minutes read

Slavi se 60 godina zaštite nedelišćanske platane – i župan Matija Posavec na promociji knjige i izložbi radova

Općina Nedelišće i Javna ustanova „Međimurska priroda“ organizirali su predstavljanje knjige posvećene 60. obljetnici zaštite stare platane u Nedelišću.

Ovo stablo, staro 213 godina, visine iznad 35 metara, prvi je zaštićeni prirodni objekt u Međimurskoj županiji. Danas je platana spomenik parkovne arhitekture, ispisane su 64 stranice knjige nazvane „60 godina zaštite nedelišćanske platane“, a u program promocije knjige uključeni su i najmlađi – predškolarci i učenici osnovnih škola, među kojima su autori najuspješnijih radova na temu platane nagrađeni, a svi dječji radovi objavljeni su u knjižici.

-Od 157 pristiglih radova, najbolji rad među učenicima od 1.-4-razreda je napravila učenica Nela Petković iz 1.b razreda sa mentoricom Snježanom Novak, drugo mjesto osvojio je Matija Mikulić sa mentoricom Željkom Klamfar Kirić, a 3.mjesto Karla Florjanić sa mentoricom Melanijom Šalamon. Među učenicima od 5.-8.razreda najuspješniji je bio Luka Horvat sa mentoricom Andreom Matić, Erin Maček sa mentorom Veljkom Posavcem, te Lena Trupković uz pomoć mentorice Mirne Žerjav. U kategoriji vrtićkih skupina, prvu nagradu osvojila je skupina Mrkvice iz Dječjeg vrtića Zvončić, s odgojiteljicama Sanjom Kovačić i Željkom Grđan, objavio je na društvenoj mreži župan Matija Posavec.

izvor i foto: fb – m. posavec
sjever.hr
15.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.