Now Reading:
Neke će danas zaobići kiša, drugi će imati manje sreće! Evo gdje će biti najgore
Full Article 2 minutes read

Neke će danas zaobići kiša, drugi će imati manje sreće! Evo gdje će biti najgore

Prognostičari su prije nekoliko dana objavili da će drugi dio ovoga tjedna donijeti osjetnije pogoršanje vremena u gotovo cijeloj Hrvatskoj, ali izgleda da se situacija promijenila, pa će u nekim dijelovima zemlje ipak ostati suho.

Na jugu će, prema prognozi DHMZ-a, danas biti pretežno oblačno s kišom, mjestimice i obilnijom, te s pljuskovima i grmljavinom, lokalno i izraženijim. Drugdje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a poneki je pljusak ili malo kiše moguće u Istri te na krajnjem istoku.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu slaba i umjerena, ponegdje i jaka bura s olujnim udarima, na jugu uglavnom u prvom dijelu dana jugo.

Najniža jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu između 16 i 21 °C. Najviša dnevna temperatura od 20 do 25 °C, na sjevernom i na dijelu srednjeg Jadrana do 27 °C.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Biometeorološke prilike će u središnjem dijelu zemlje, Lici i Gorskom kotaru te na sjevernom dijelu Jadrana biti razmjerno povoljne. Iako se ne očekuju veće tegobe uzrokovane vremenom, najosjetljiviji meteoropati mogu biti slabijeg raspoloženja, osjećati umor i manjak energije. Na krajnjem istoku zemlje, u Dalmaciji i na jugu, utjecaj vremena će biti nepovoljniji, zbog čega će tegobe biti jače izražene. Kroničnim bolesnicima savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora.

sjever.hr/meteo.hr
15.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.