Now Reading:
Osigurana značajna financijska sredstva za bolnice sjeverne Hrvatske: U varaždinsku bolnicu stiže više od 6 milijuna eura!
Full Article 1 minutes read

Osigurana značajna financijska sredstva za bolnice sjeverne Hrvatske: U varaždinsku bolnicu stiže više od 6 milijuna eura!

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) donio je odluku o isplati namjenske pomoći za podmirenje dijela dospjelih obveza bolničkih zdravstvenih ustanova koje su osnivači Republika Hrvatska i županije prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala.

Posebno smo izdvojili bolnice s područja sjeverne Hrvatske, kojima su dodijeljena sredstva kako bi se olakšalo podmirenje njihovih financijskih obveza. Konkretno, na području Varaždinske županije sredstva su odobrena za Specijalnu Bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice koja je dobila iznos od 78.240 eura i Opću bolnicu Varaždin koja je dobila iznos od 6.264.599 eura.

Za Županijsku bolnicu Čakovec dodijeljen je iznos od 173.175 eura, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice dobila je iznos od 487.546 eura, dok je Opća bolnica “Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica dobila iznos od 787.927 eura.

Iz priloženog možemo vidjeti kako je najviše novca stiglo u varaždinsku bolnicu, čak više od 6 milijuna eura, međutim, osigurana je značajna financijska pomoć i ostalim bolnicama sa sjevera, ali i cijele Hrvatske.

Ova mjera je rezultat porasta opće razine cijena uzrokovanih makroekonomskim prilikama, a ukupan iznos namjenske pomoći iznosi 59.428.732,00 eura.

foto: arhiva
md/sjever.hr
15.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.