Now Reading:
Gradu Krapini odobreno gotovo 23 tisuće eura za DV Gustav Krklec – Gregurović: Ulaganje u budućnost djece je ulaganje u budućnost našeg grada!
Full Article 3 minutes read

Gradu Krapini odobreno gotovo 23 tisuće eura za DV Gustav Krklec – Gregurović: Ulaganje u budućnost djece je ulaganje u budućnost našeg grada!

Grad Krapina sustavno brine o svojim najmlađima, a najnoviji dokaz tomu je i uspješno prijavljeni Projekt na Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini, koji je raspisao Središnji državni ured za demografiju i mlade. Dječjem vrtiću Gustav Krklec Krapina, koji već više od 50 godina pruža skrb i odgoj najmlađim građanima na području Grada Krapine, odobrena su sredstva za ulaganje u objekt dječjeg vrtića u iznosu od 22.848 eura.

Kao nositelj projekta, svečanom uručivanju Ugovora o sufinanciranju u Zagrebu prisustvovao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

– Ovaj projekt predstavlja samo jedan od mnogih koraka koje poduzimamo kako bismo osigurali sretno i zdravo djetinjstvo našoj djeci. Nastavit ćemo raditi na stvaranju uvjeta u kojima će naša djeca moći rasti, razvijati se i ostvariti svoj puni potencijal. Naša djeca zaslužuju najbolje uvjete za rast i razvoj, a ulaganje u njihovu budućnost je ulaganje u budućnost našeg grada – rekao je gradonačelnik Gregurović.

Jedan od ključnih ciljeva Projekta je osigurati adekvatne materijalne uvjete za kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece na otvorenom. S obzirom na sve veći sjedilački način života djece i njihovu izloženost različitim medijima, važno je osigurati prostor i sprave koje će potaknuti njihov tjelesni, kognitivni, emocionalni i socijalni razvoj.

U sklopu projekta, dječji vrtić će opremiti svoja igrališta novim spravama i zamijeniti nekoliko postojećih dotrajalih sprava. Raznolikost sprava na igralištima omogućit će djeci zadovoljavanje osnovnih potreba za kretanjem, kao što su hodanje, trčanje, skakanje, penjanje i puzanje. Također, oprema na igralištima bit će prilagođena djeci predškolske dobi, zadovoljavajući visoke estetske, funkcionalne i sigurnosne kriterije.

Dječji vrtić Gustav Krklec Krapina, koji svakodnevno pruža podršku i brigu za 300 djece, izražava zahvalnost Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade na odobrenom sufinanciranju, kao i Gradu Krapini, koji omogućuju provedbu ovog važnog projekta i vjeruju kako će ulaganje u objekt dječjeg vrtića pridonijeti daljnjem poboljšanju uvjeta za rast i razvoj djece.

Vrijedi spomenuti da su Gradu Krapini u partnerstvu s Općinom Petrovsko i Općinom Jesenje u sklopu Poziva na dostavu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova (C3.1.R1- I1.1) koji je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrena financijska sredstva u iznosu od 1.815.648 eura za izgradnju novog vrtića. U tijeku su pripremne radnje vezane za projektiranje.

www.sjever.hr
15.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.