Now Reading:
Video-nadzor u Međimurju otkriva kradljivce s groblja: Snimke lopova objavljene na Facebooku općine
Full Article 2 minutes read

Video-nadzor u Međimurju otkriva kradljivce s groblja: Snimke lopova objavljene na Facebooku općine

Općina Podturen u Međimurskoj županiji suočila se s problemom krađe cvijeća i ukrasa s grobova, koji su obitelji uložile značajna financijska sredstva. Kako bi riješila ovaj problem i spriječila sumnje među mještanima, općinsko vodstvo donijelo je odluku da instalira klasični videonadzor na sva tri groblja.

Nakon što je video-nadzor bio uveden, događaji su se počeli odvijati pred kamerama. Snimke su zabilježile ženu koja bez imalo stida dolazi na groblje usred bijela dana i stavlja cvijeće u vrećicu. Također, druga osoba je uhvaćena na djelu kako krade svijeće s tuđih grobova.

Općina Podturen brzo je reagirala i objavila snimke lopova na svom Facebook profilu kako bi identificirala počinitelje. Za HRT je načelnik općine Podturen rekao kako su objavili videozapis osobe, na Facebook stranici Općine, koja krade na groblju radi identifikacije lopova, a mještani kažu kako je super što se uveo videonadzor, jer se radi o ljudima bez srama.

Jedna obitelj koja je pretrpjela štetu odlučila je podnijeti tužbu protiv kradljivice, dok su vlasnici drugog groba smatrali da je javno sramoćenje dovoljna kazna za počinitelje.

Video-nadzor je također zabilježio i druge incidente na grobljima, uključujući punjenje traktorskih prskalica vodom od nekoliko stotina litara. Ova spoznaja općinskom je vodstvu objasnila razlog za visoke račune za vodu tijekom nekih poljoprivrednih radova.

Cijeli videozapis možete pogledati klikom na LINK.

foto: screenshot fb Općina Podturen
sjever.hr/vijesti.hrt.hr
14.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.