Now Reading:
Domašinec: S alkoholom u krvi i bez položenog vozačkog ispita “posudio” automobil
Full Article 2 minutes read

Domašinec: S alkoholom u krvi i bez položenog vozačkog ispita “posudio” automobil

Kako prenosi Policijska uprava međimurska, 8. lipnja u večernjim satima u Domašincu, na travnatoj površini u Ulici Augusta Cesarca, nepoznati počinitelj ušao je u nezaključani Renault Clio, čakovečkih registarskih oznaka, uz pomoć ključeva, koje je pronašao u vozilu, stavio ga u pogon te se odvezao s mjesta događaja. Materijalnu štetu, 59-godišnji vlasnik, procijenio je na više stotina eura.

Samo nekih sat vremena kasnije, točnije u 21:18 sati na prometnici između Držimurca i Piškorovca, službenici Policijske postaje Prelog zaustavili su maloljetnika koji je upravljao Cliom.

Nakon što je maloljetni vozač podvrgnut alkotestiranju, utvrđeno je da je upravljao automobilom s koncentracijom alkohola od 0,87 g/kg, prelazeći tako dozvoljenu granicu. Daljnjim provjerama putem evidencije vozača otkriveno je da nema položen vozački ispit.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, maloljetni vozač je uhićen i odveden na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Prelog. Nakon provedenog očevida, automobil je vraćen vlasniku.

Maloljetni vozač će se suočiti s optužnim prijedlogom pred Općinskim sudom u Čakovcu (Prekršajni odjel) zbog počinjenja prekršaja prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Također, kaznena prijava bit će podnesena nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

sjever.hr/medjimurska-policija.gov.hr Foto: arhiva
09.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.