Now Reading:
Započeli su 17. Dani Antuna Mihanovića u Klanjcu! Sunčano vrijeme privuklo velik broj posjetitelja
Full Article 1 minutes read

Započeli su 17. Dani Antuna Mihanovića u Klanjcu! Sunčano vrijeme privuklo velik broj posjetitelja

Ugodnom šetnjom od Spomen parka znamenitih Klanjčana, šetnicom uz Sutlu pa sve do Zelenjaka i razigranim likovnim radionicama i igraonicama Gradska knjižnica “Antun Mihanović” Klanjec otvorila je ovogodišnju tradicionalnu i to već 17. po redu kulturnu manifestaciju Dani Antuna Mihanovića.

U lijepom i inspirativnom okruženju zaštićenog krajobraza Zelenjak, u kojem je prema predaji stvarao i autor stihova Lijepe naše Antun Mihanović, slikalo se, crtalo, ali i sviralo, pjevalo, trčalo, skakalo, a nisu se zaobišle ni uvijek atraktivne velike njihaljke Staze kroz krošnje.

Lijepo i konačno sunčano poslijepodne privuklo je u Zelenjak ne samo najmlađe, već i roditelje, bake i djedove i naše sugrađane. Uz kavu i sok, uživalo se u razgovoru i druženju te pogledu na nasmijana dječja lica u prekrasnoj prirodi.

Likovni radovi koji su inspirirani Zelenjakom, Sutlom, Mihanovićem, himnom i mnogim drugim motivima bit će predstavljeni i na prigodnoj izložbi u Spomen parku znamenitih Klanjčana uz program svečane dodjele ovogodišnje 17. Pjesničke nagrade “Antun Mihanović” i prve likovne nagrade u sklopu ove manifestacije, a koja će se održati u ponedjeljak 12. lipnja u 18 sati.

foto: klanjec.hr
sjever.hr/klanjec.hr
07.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.