Now Reading:
U Loboru održano 5. po redu hodočašće osoba s invaliditetom
Full Article 2 minutes read

U Loboru održano 5. po redu hodočašće osoba s invaliditetom

U Svetištu Majke Božje Gorske u Loboru ove je nedjelje održano 5. po redu hodočašće osoba s invaliditetom u organizaciji Udruge Sveta Ana i Doma za odrasle osobe Lobor-grad uz podršku Općine Lobor.

Hodočasnici su došli iz mnogih krajeva Hrvatske, od Istre do Međimurja. U hodočašću su sudjelovale i načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih, predsjednica Udruge Sveta Ana Mateja Posarić te ravnateljica Doma za odrasle osobe Lobor-grad Darinka Sviben. Misno slavlje i duhovnu propovijed predvodio je velečasni u miru Marijan Culjak.

Načelnica Jembrih zahvalila je Udruzi Sveta Ana te Domu za odrasle osobe Lobor-grad na pružanju socijalnih usluga mještanima, osobama s invaliditetom i ljudima u potrebi. – I dalje ćemo biti podrška Udruzi Sveta Ana i Lobor-gradu, kao i svim ostalim udrugama koje pomažu ljudima u potrebi – rekla je načelnica.

Predsjednica Udruge Sveta Ana Lobor, Mateja Posarić, izrazila je zadovoljstvo ovogodišnjem odazivu hodočasnika. – Nakon posljednjih godina sa cijelom korona situacijom, kada je bio ograničen broj, moramo istaknuti da smo izrazito zadovoljni ovogodišnjem odazivu hodočasnika, kojih je bilo više od 200. Sljedeće godine očekujemo još veći broj hodočasnika – naglasila je Posarić.

Ravnateljica Doma za odrasle osobe Lobor-grad Darinka Sviben istaknula je za pokretne osobe bilo organizirano hodočašće kroz Zazidje i crvenu stazu do samog svetišta. – Hodočašće je mogućnost osvježenja vjere, mjesto s kojeg se čovjek vraća ojačan i ohrabren zagovorom Marijinim. Stoga su se mnogobrojni hodočasnici vratili svojim kućama ozareni unutarnjom vjerom, duševnim mirom i radošću koja će se pamtiti – dodala je Sviben

sjever.hr

06.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.