Now Reading:
LIJEPE VIJESTI Općina Kumrovec u lipnju oslobađa roditelje plaćanja vrtića
Full Article 2 minutes read

LIJEPE VIJESTI Općina Kumrovec u lipnju oslobađa roditelje plaćanja vrtića





Općina Kumrovec pokriva troškove plaćanja udjela roditelja Općine Kumrovec i Općine Zagorska Sela za 6. mjesec Dječjeg vrtića “Jaglac”.

Prijavom na Javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Općina Kumrovec ostvarila je financijsku potporu za održavanje i razvoj školske djelatnosti u 2023.godini u iznosu od 29 tisuća eura. To je druga godina zaredom kako je Općina ostvarila ta sredstava. Načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt istaknuo je kako su zahvalni Središnjem uredu što misle na mlade u ruralnim područjima te na taj način mladi i djeca imaju bolji predškolski i školski odgoj. Ujedno je najavio i oslobađanje plaćanje vrtića za mjesec lipanj.

– U mjesecu lipnju ćemo osloboditi sve roditelje čija djeca pohađaju Dječji vrtić Jaglac plaćanja vrtića, s područja Kumrovca i Općine Zagorska sela, i na taj način im ipak malo olakšati budžet samog sufinanciranja vrtića – najavio je načelnik te naglasio da je vrtić prepun djece.

– Imamo problema sa smještajem sve djece ali nadam se da ćemo s otvaranjem Područnog dječjeg vrtića u Zagorskim selima riješiti taj problem, i da ćemo, u suradnji s Općinom Zagorska sela, taj Dječji vrtić kroz naredne dvije godine i izgraditi – rekao je načelnik.

Kako je istaknuo, suradnja s Dječjem vrtićem Jaglac, kao i njegovom ravnateljicom Jelenom Bašić, jako je dobra. – Djeca nam svojim nastupima uljepšavaju svaku manifestaciju, svaku priču što je vezana za našu općinu i Staro selo Kumrovec – rekao je načelnik.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Jaglac naglasila je kako vrtić pohađa 67-ero djece te da vrtić uspješno surađuje s Općinom Kumrovec i Općinom Zagorska sela. – Sigurna sam da će se ta suradnja pojačati, a sve za dobrobit naše djece i Dječjeg vrtića. Općina Kumrovec će omogućiti besplatan boravak u mjesecu lipnju ove godine, što vjerujem da će biti olakšica roditeljima – rekla je ravnateljica Bašić.

Input your search keywords and press Enter.