Now Reading:
U koprivničkoj Gimnaziji održan 8. Dan za znanost – zamjenik Ljubić čestitao im na uspješnoj organizaciji te popularizaciji znanosti i sjajnim rezultatima koje Gimnazija postiže
Full Article 2 minutes read

U koprivničkoj Gimnaziji održan 8. Dan za znanost – zamjenik Ljubić čestitao im na uspješnoj organizaciji te popularizaciji znanosti i sjajnim rezultatima koje Gimnazija postiže

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Ana Mušlek u subotu su prisustvovali 8. Danu za znanost koji je održan u Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica.

Dan za znanost naziv je projekta koprivničke Gimnazije koji je pokrenut radi promocije i popularizacije znanosti. Cilj projekta je okupiti što veći broj sudionika svih uzrasta koji će prema vlastitom odabiru interaktivno sudjelovati u nizu aktivnosti s područja matematike, fizike, biologije, kemije, geografije, elektrotehnike, robotike i psihologije. Realizaciju projekta omogućuju znanstvenici i znanstvene ustanove s kojima koprivnička Gimnazija već godinama surađuje.

Koprivničko-križevačka županija, kao osnivač Gimnazije i pokrovitelj, ovu manifestaciju podržava od samog početka, a čestitku na uspješnoj organizaciji te popularizaciji znanosti i sjajnim rezultatima koje Gimnazija postiže uputio je zamjenik Ljubić.

Prigodnim se riječima obratio i ravnatelj Vjekoslav Robotić koji je istaknuo kako je inicijatorica projekta profesorica Marina Furkes te je zahvalio Županiji kao osnivaču na kontinuiranoj potpori u svim aktivnostima. Gradonačelnik Mišel Jakšić pohvalio je uspjehe Gimnazije.

Nakon svečanog otvorenja, zamjenik Ljubić je obišao izlagačke prostore na kojima su održane brojne znanstvene radionice, pokusi i mjerenja, a učenici su s velikim entuzijazmom predstavili teme koje su pripremili.

sjever.hr/kckzz.hr
04.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.