Now Reading:
MUP objavio: Evo kada ćete u subotu dobiti testnu poruku za upozoravanje
Full Article 1 minutes read

MUP objavio: Evo kada ćete u subotu dobiti testnu poruku za upozoravanje

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH objavilo je detalje o poruci koju će subotu dobiti svi građani u Hrvatskoj preko tri telekoma, A1, Telemacha i HT-a. Objavili su u koje će točno vrijeme građani primiti poruku, ali i njezin sadržaj, piše Večernji list.

Riječ je o jedinstvenom alatu kojim će se prvi put u Hrvatskoj porukama putem mobilnih telefona brzo i učinkovito obavještavati građane i sudionike civilne zaštite o opasnostima koje prijete i mjerama koje je potrebno poduzeti za smanjenje ljudskih žrtava i materijalnih šteta.

Poštovani/a, primili ste TEST poruku Sustava civilne zaštite za rano upozoravanje i uzbunjivanje. Ne odgovarajte na poruku. Više na poveznici: LINK – sadržaj je SMS poruke za područje cijele Hrvatske koju će u subotu dobiti svi korisnici mobilnih usluga.

Međutim, poruku neće svi građani dobiti u isto vrijeme. U 10 sati poruka će stići građanima iz Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije. U 10. 30 sati testni SMS će stići stanovnicima Zadarske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Dubrovačko-neretvanske županije, donosi Večernji.

www.sjever.hr/www.vecernji.hr
01.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.