Now Reading:
Tek joj je 12, a već je inovatorica! Međimurka Mia u maloj garaži obiteljske kuće stvara pravu mirisnu čaroliju
Full Article 2 minutes read

Tek joj je 12, a već je inovatorica! Međimurka Mia u maloj garaži obiteljske kuće stvara pravu mirisnu čaroliju

Mia Levačić iz Čakovca učenica je šestog razreda, a iako joj je tek 12, već sada je inovatorica. Ona je, naime, proizvela vlastiti parfem u čemu joj je pomogao otac koji je u Guinnessevoj knjizi rekorda za najveću bočicu parfema. Priču o njoj donosi RTL Danas.

Iza vrata malene garaže u kući ove 12-godišnjakinje u Čakovcu nastaje prava mirisna čarolija. Mia je još prije tri godine odlučila je da želi napraviti vlastiti parfem, a kako je rekla za RTL Danas, ideju je dobila vidjevši poznate Youtubere i TikTokere. Tada joj je palo na pamet da i sama proizvede svoj parfem, no budući da je to skupo, počela je šparati.

-Kako su godine prolazile tako sam skupila dovoljno novca i krenula sam u proizvodnju parfema – rekla je Međimurka Mia za danas.hr.

Cijeli proces od ideje do realizacije trajao je gotovo godinu dana. Htjela je kreirati lagani miris za sve uzraste, a najviše problema zadala joj je sama izrada te mirisne tekućine.

-Najzahtjevnije je stavljati alkohol i smjesu parfema jer se treba mjeriti da ne bi bilo previše ili premalo – to je najstresnije. Ali nakon nekog vremena krenuli smo filtrirati parfem i puniti ga u bočice – objasnila je Mia.

U svemu joj je pomogao otac Dejan Levačić, inače iskusni parfumer koji je za danas.hr rekao kako je iznimno ponosan na svoju kćer te kako se nada da će nastaviti njegov posao.

-Imate velike troškove, puno odricanja, puno vremena izuzetno male serije. Zaista nam je Europa veliko tržište dok Hrvatska jako mali postotak – rekao je Levačić.

Volje joj svakako ne manjka, a da nastavi istim tempom tjerat će ju san da svoje mirisne radove jednog dana izloži i na najvećim svjetskim natjecanjima parfumera, piše novinarka portala danas.hr Nikolina Matošević.

Cijeli prilog pogledajte ovdje.

Foto: screenshot danas.hr
www.sjever.hr / danas.hr
28.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.