Now Reading:
Nova promjena vremena – Još danas naoblačenje, a slijede jaki pljuskovi, grmljavina, tuča…
Full Article 2 minutes read

Nova promjena vremena – Još danas naoblačenje, a slijede jaki pljuskovi, grmljavina, tuča…

Stiže nova promjena vremena pa se tako već danas poslijepodne u unutrašnjosti očekuje umjeren i jak razvoj oblaka, a uglavnom poslijepodne na istoku, u gorju i u Dalmaciji lokalno pljuskovi i grmljavina. Sutra diljem kopna od sredine dana više oblaka, mjestimice uz kišu i pljuskove s grmljavinom, uglavnom na istoku i u Dalmaciji, ponegdje izraženije, piše Index.

Početkom novog tjedna mogući su u cijeloj zemlji mjestimični pljuskovi i grmljavina, lokalno vjerojatno i izraženiji, tuča, intenzivna kiša i prolazno pojačan vjetar, prognozira za HRT Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Podjednake vrijednosti temperature i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će ipak biti malo stabilnije i sunčanije, no mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina, osobito u južnijim predjelima. U gorju pak povremeno više oblaka, poslijepodne uz mogućnost za poneki pljusak. Najviša temperatura od 20 do 22°C u gorju te između 25 i 27°C na obali i otocima.

U Dalmaciji će se ponegdje na obali izmjeriti i 28°C, uz prevladavajuće sunčano vrijeme, no ne i posve stabilno. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi vjerojatni su u unutrašnjosti, a poneki se može spustiti i do obale. Nakon većinom umjerene bure zapuhat će sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.

Na kopnu novi tjedan oblačniji i još nestabilniji, uz mjestimične pljuskove i grmljavinu, lokalno i jače izražene. Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a temperatura zraka neće se znatnije mijenjati, piše Index.

www.sjever.hr/www.index.hr
28.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.