Now Reading:
FOTO Županijsko vatrogasno natjecanje okupilo više od tisuću mladih – Posavec: Vi osiguravate budućnost vatrogastva u Međimurju!
Full Article 3 minutes read

FOTO Županijsko vatrogasno natjecanje okupilo više od tisuću mladih – Posavec: Vi osiguravate budućnost vatrogastva u Međimurju!

Sportsko – rekreativnim centrom Mladost u Čakovcu u subotu je uistinu zavladala – mladost. Više od 1000 sudionika okupilo je novo Županijsko vatrogasno natjecanje djece i mladih koje je još jednom dokazalo razvijenost natjecateljskog vatrogastva u međimurskom kraju, ali i otkrilo da zahvaljujući tradiciji sva dobrovoljna vatrogasna društva imaju budućnost.

Natjecanje je održano u organizaciji Vatrogasne zajednice Međimurske županije, a natjecalo se više od 1000 djece i mladih iz cijelog Međimurja na što su posebno ponosni predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved i vatrogasni zapovjednik Robert Meglić.

Voditelj natjecanja bio je Mladen Kanižaj, a natjecanje se odvijalo u četiri kategorije. Prve tri plasirane ekipe u kategoriji mladeži plasirale su se na državno natjecanje koje se održava ove godine u rujnu u Novalji, dok ekipe podmlatka idu u koordinacijska natjecanja. Najmlađi član na natjecanju bio je Noa Trojnar iz DVD-a Strahoninec koji je osvojio simpatije svih sudionika natjecanja.

DVD Pretetinec odnio je pobjedu u kategoriji pomladak žene, drugo mjesto zauzela je ekipa DVD-a Donji Mihaljevec, a treće mjesto DVD Mala Subotica. U toj kategoriji natjecalo se 14 ekipa.

DVD Palinovec I najbolji je bio u kategoriji pomladak muški, dok je drugo mjesto zauzeo DVD Donji Mihaljevec, a treće mjesto DVD Donji Hrašćan. U kategoriji se natjecalo 49 ekipa.

Ekipa DVD Gardinovec najbolja je bila u dvije kategorije, ženska mladež i muška mladež, dok je pak DVD Palinovec zauzeo je drugo mjesto u kategoriji ženska mladež, a treća je bila ekipa DVD-a Krištanovec. Devet ekipa natjecalo se u ovoj kategoriji. DVD Krištanovec zauzeo je drugo mjesto u kategoriji muške mladeži, a ekipa DVD-a Sveta Marija bila je treća u konkurenciji od 20 ekipa.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Robert Meglić pohvalio je predanost svih dobrovoljnih vatrogasnih društava u međimurskom kraju koji uspješno motiviraju djecu i mlade na angažman, čemu svjedoči i ovo najmasovnije sportsko natjecanje u Međimurju.

Čestitke svim natjecateljima na sudjelovanju uputili su i međimurski župan Matija Posavec i predsjednik gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga, koji su poručili kako je prekrasno na okupu vidjeti ovolik broj mladih vatrogasaca.

– Svi koji ste danas sudjelovali na natjecanju, budite ponosni na sebe. Vi osiguravate budućnost vatrogastva u Međimurju i pridonosite očuvanju tradicije vatrogastva u našoj županiji – rekao je župan Posavec te natjecateljima zaželio puno sreće na državnom natjecanju.

www.sjever.hr
28.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.