Now Reading:
Incident u vojarni: Vojnik teško ozlijeđen tijekom obuke
Full Article 1 minutes read

Incident u vojarni: Vojnik teško ozlijeđen tijekom obuke

Došlo je do incidenta u vojarni u Delnicama, a sve se desilo nekoliko sati nakon što je iz Zapovjedništva Specijalnih snaga otišao predsjednik države Zoran Milanović

Ozlijeđen je hrvatski vojnik koji je na obuci rukovao zasad nepoznatim pirotehničko-eksplozivnim sredstvom. Vojnik je zadobio ozljede šake i očiju, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC- u Rijeka gdje su mu ozljede uspješno sanirane, donosi Dnevnik.hr.

Vojna policija pokrenula je istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do nesreće te je li riječ i o čijem propustu.

Incident se dogodio u vojarni “Stožerni brigadir Ante Šaškor” u Delnicama i u tijeku je utvrđivanje svih relevantnih okolnosti pa iz MORH-a navode da nisu u mogućnosti iznositi bilo kakve informacije.

“Napominjemo pritom kako su prilikom redovnih i vježbovnih aktivnosti Hrvatske vojske uvijek moguće izvanredne situacije te kako se u navedenim slučajevima primjenjuju standardni operativni postupci i procedure”, naveli su iz Ministarstva obrane u priopćenju, a prenosi Dnevnik.hr.

Foto: ilustracija
sjever.hr/dnevnik.hr
20.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.