Now Reading:
Incident u vojarni: Vojnik teško ozlijeđen tijekom obuke
Full Article 1 minutes read

Incident u vojarni: Vojnik teško ozlijeđen tijekom obuke

Došlo je do incidenta u vojarni u Delnicama, a sve se desilo nekoliko sati nakon što je iz Zapovjedništva Specijalnih snaga otišao predsjednik države Zoran Milanović

Ozlijeđen je hrvatski vojnik koji je na obuci rukovao zasad nepoznatim pirotehničko-eksplozivnim sredstvom. Vojnik je zadobio ozljede šake i očiju, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC- u Rijeka gdje su mu ozljede uspješno sanirane, donosi Dnevnik.hr.

Vojna policija pokrenula je istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do nesreće te je li riječ i o čijem propustu.

Incident se dogodio u vojarni “Stožerni brigadir Ante Šaškor” u Delnicama i u tijeku je utvrđivanje svih relevantnih okolnosti pa iz MORH-a navode da nisu u mogućnosti iznositi bilo kakve informacije.

“Napominjemo pritom kako su prilikom redovnih i vježbovnih aktivnosti Hrvatske vojske uvijek moguće izvanredne situacije te kako se u navedenim slučajevima primjenjuju standardni operativni postupci i procedure”, naveli su iz Ministarstva obrane u priopćenju, a prenosi Dnevnik.hr.

Foto: ilustracija
sjever.hr/dnevnik.hr
20.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.