Now Reading:
PROGNOZA Toplije i sunčanije vrijeme pozitivno će utjecati na raspoloženje – no kišobrane ne pospremajte
Full Article 1 minutes read

PROGNOZA Toplije i sunčanije vrijeme pozitivno će utjecati na raspoloženje – no kišobrane ne pospremajte

Prema prognostičarima, u subotu nas očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, a iako najavljuju topliji i sunčaniji dan, ponegdje će i dalje biti kiše.

Osobito više oblaka bit će na Jadranu, a najviše sunčanog vremena na istoku Hrvatske. Mjestimična kiša, lokalno i pljuskovi s grmljavinom, očekuju se ponajprije na zapadu unutrašnjosti te većem dijelu Jadrana. Ujutro će u unutrašnjosti ponegdje biti magle.

Vjetar će biti slab i umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu i bura, podno Velebita i jaka, a u Dalmaciji u okretanju na jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura bit će od 10 do 14, na Jadranu od 14 do 19 °C. Najviša dnevna između 20 i 25 °C.

Toplije i sunčanije vrijeme, osobito u unutrašnjosti zemlje, imat će povoljniji biometeorološki utjecaj za većinu meteoropata i kroničnih bolesnika. S razvojem dnevnih nestabilnosti na zapadu i većem dijelu Jadrana moguće su manje tegobe kod najosjetljivijih meteoropata. Boravak na otvorenom uz lagane šetnje može pridonijeti dobrom raspoloženju i općem stanju.

www.sjever.hr / DHMZ
20.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.