Now Reading:
U ponedjeljak počinje veselje međimurskih maturanata – COOLIJADA 2023! A sve završava u petak velikim mimohodom Čakovcem!
Full Article 3 minutes read

U ponedjeljak počinje veselje međimurskih maturanata – COOLIJADA 2023! A sve završava u petak velikim mimohodom Čakovcem!

Brojni međimurski maturanti uskoro će kraju privesti svoje srednjoškolsko obrazovanje, a od svojih školskih kolega i profesora oprostit će se tradicionalnim Danima maturanata – Coolijadom 2023., koja započinje u ponedjeljak 22. svibnja, a završava u petak, 26. svibnja.

Ovogodišnji domaćin Coolijade je Gospodarska škola Čakovec, a kako je istaknula ravnateljica Vesna Stunković aktivnosti vezane uz Coolijadu već tradicionalno završavaju mimohodom maturanata, koji započinje u 13.30 sati okupljanjem maturanata u Ulici Vladimira Nazora ispred Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

– Nakon toga mimohod će proći ulicom Vladimira Nazora i Otokara Keršovanija odakle se ide prema Trgu Eugena Kvaternika, ulicom Kralja Tomislava, Zrinsko Frankopanskom te Vukovarskom i završava se kod SRC-a Mladost gdje je organiziran program za maturante do 18.30 sati. U 15 sati slijedi proglašenje najrazreda, najmaturanata i najmaturantice, a nagrade su osigurali Međimurska županija te gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće – pojasnila je Stunković zahvalivši svima koji su uključeni u organizaciju i provedbu ovogodišnje Coolijade.

Organizaciju i provedbu okupljanja maturanata kroz preventivni, zabavni i edukativni karakter godinama prati Policijska uprava međimurska u suradnji sa srednjim školama s područja Međimurja, Međimurskom županijom i gradovima Čakovcem, Prelogom i Murskim Središćem. Specifični cilj preventivnog projekta Coolijade je usmjeravanje i poticanje maturanata na pozitivno ponašanje, a time i sprječavanje međuvršnjačkog nasilja te drugih neprihvatljivih ponašanja.

Policijski službenik Mladen Zadravec dio je tog projekta niz godina te je od strane PU međimurske zadužen za ovogodišnju Coolijadu, a kako je pojasnio okupljanje maturanata je predviđeno u poslijepodnevnim satima u parku Perivoja Zrinski, nasuprot dječjeg igrališta.

– Tu će površinu urediti Grad Čakovec te će se tamo od 13 do 19 sati okupljati maturanti, od ponedjeljka do četvrtka. Tijekom okupljanja, roditelji koji su se javili za ophodnje će zajedno s policijskim službenicima nadgledati okupljanje i promatrati kako se vesele odnosno ponašaju. Putem škola dali smo preporuke kako razgovarati s maturantima, kako da se kreću i ponašaju te paze na svoju imovinu – pojasnio je Zadravec dodavši kako su kroz predavanja organizirana u svim srednjim školama napomenuli maturantima kako bi njihovo druženje trebalo izgledati.

Načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač naglasio je pak kako je iza policijske uprave i ostalih institucija uključenih u ovu manifestaciju već 19 godina iskustva.

– To jamči prije svega dobru organizaciju, a nama preostaje da apeliramo na građane da imaju razumijevanja za naše maturante. Njima želimo dobru zabavu, uz što manje intervencija, bilo policijskih, zaštitarskih ili Hitne medicinske pomoći i nadamo se da će sve proći u najboljem redu – zaključio je načelnik Sokač.

jm/www.sjever.hr
19.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.