Now Reading:
U ponedjeljak počinje veselje međimurskih maturanata – COOLIJADA 2023! A sve završava u petak velikim mimohodom Čakovcem!
Full Article 3 minutes read

U ponedjeljak počinje veselje međimurskih maturanata – COOLIJADA 2023! A sve završava u petak velikim mimohodom Čakovcem!

Brojni međimurski maturanti uskoro će kraju privesti svoje srednjoškolsko obrazovanje, a od svojih školskih kolega i profesora oprostit će se tradicionalnim Danima maturanata – Coolijadom 2023., koja započinje u ponedjeljak 22. svibnja, a završava u petak, 26. svibnja.

Ovogodišnji domaćin Coolijade je Gospodarska škola Čakovec, a kako je istaknula ravnateljica Vesna Stunković aktivnosti vezane uz Coolijadu već tradicionalno završavaju mimohodom maturanata, koji započinje u 13.30 sati okupljanjem maturanata u Ulici Vladimira Nazora ispred Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

– Nakon toga mimohod će proći ulicom Vladimira Nazora i Otokara Keršovanija odakle se ide prema Trgu Eugena Kvaternika, ulicom Kralja Tomislava, Zrinsko Frankopanskom te Vukovarskom i završava se kod SRC-a Mladost gdje je organiziran program za maturante do 18.30 sati. U 15 sati slijedi proglašenje najrazreda, najmaturanata i najmaturantice, a nagrade su osigurali Međimurska županija te gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće – pojasnila je Stunković zahvalivši svima koji su uključeni u organizaciju i provedbu ovogodišnje Coolijade.

Organizaciju i provedbu okupljanja maturanata kroz preventivni, zabavni i edukativni karakter godinama prati Policijska uprava međimurska u suradnji sa srednjim školama s područja Međimurja, Međimurskom županijom i gradovima Čakovcem, Prelogom i Murskim Središćem. Specifični cilj preventivnog projekta Coolijade je usmjeravanje i poticanje maturanata na pozitivno ponašanje, a time i sprječavanje međuvršnjačkog nasilja te drugih neprihvatljivih ponašanja.

Policijski službenik Mladen Zadravec dio je tog projekta niz godina te je od strane PU međimurske zadužen za ovogodišnju Coolijadu, a kako je pojasnio okupljanje maturanata je predviđeno u poslijepodnevnim satima u parku Perivoja Zrinski, nasuprot dječjeg igrališta.

– Tu će površinu urediti Grad Čakovec te će se tamo od 13 do 19 sati okupljati maturanti, od ponedjeljka do četvrtka. Tijekom okupljanja, roditelji koji su se javili za ophodnje će zajedno s policijskim službenicima nadgledati okupljanje i promatrati kako se vesele odnosno ponašaju. Putem škola dali smo preporuke kako razgovarati s maturantima, kako da se kreću i ponašaju te paze na svoju imovinu – pojasnio je Zadravec dodavši kako su kroz predavanja organizirana u svim srednjim školama napomenuli maturantima kako bi njihovo druženje trebalo izgledati.

Načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač naglasio je pak kako je iza policijske uprave i ostalih institucija uključenih u ovu manifestaciju već 19 godina iskustva.

– To jamči prije svega dobru organizaciju, a nama preostaje da apeliramo na građane da imaju razumijevanja za naše maturante. Njima želimo dobru zabavu, uz što manje intervencija, bilo policijskih, zaštitarskih ili Hitne medicinske pomoći i nadamo se da će sve proći u najboljem redu – zaključio je načelnik Sokač.

jm/www.sjever.hr
19.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.