Now Reading:
Počinje izgradnja sustava javne rasvjete: Općina Beretinec uspješno povukla sredstva za još jedan važan infrastrukturni projekt vrijedan 71 tisuću eura
Full Article 2 minutes read

Počinje izgradnja sustava javne rasvjete: Općina Beretinec uspješno povukla sredstva za još jedan važan infrastrukturni projekt vrijedan 71 tisuću eura

U Općini Beretinec uskoro počinje izgradnja sustava javne rasvjete. Riječ je o još jednom važnom infrastrukturnom projektu u vrijednosti od 71 tisuće eura za koji je Općina Beretinec uspješno povukla bespovratna sredstva iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Naime, zahvaljujući kvalitetnoj projektnoj prijavi, u Općinu je ovih dana stigla pozitivna ocjena Ministarstva o sufinanciranju ovog kapitalnog projekta. Nakon provedene administrativne provjere i postupka vrednovanja, Ministarstvo je Općini Beretinec dalo zeleno svjetlo i odobrilo početno sufinanciranje projekta u iznosu od 20.200 eura.

Radi se o sredstvima namijenjenim izgradnji javne rasvjete uz županijsku cestu između naselja Beretinec i državne ceste DC-2 te uz nerazvrstanu cestu, između ŽC 2063 i dvorca Šaulovec.

Zadovoljstvo što je projekt prepoznat na nacionalnoj razini i što je Općina Beretinec još jednom dokazala kako je uspješna u povlačenju sredstava iz vanjskih izvora financiranja izrazio je i načelnik Nikola Žganec.

-Cestovna rasvjeta važan je preduvjet sigurnosti cestovnog prometa budući da doprinosi lakšem i bržem uočavanju opasnosti na cesti. S obzirom da je osjetilo vida najvažnije za sigurnu vožnju potrebno je osigurati kvalitetnu rasvjetu prometnica. Općina Beretinec prepoznaje važnost prometne sigurnosti i redovito ulaže u njeno povećanje kroz sve infrastrukturne projekte koje provodi, a u tom smjeru ide i ova kapitalna investicija – rekao je načelnik Žganec.

Dodao je kako Općina ovim projektom nastoji i spriječiti prometne nesreće, posebno one u kojima stradavaju pješaci krećući se uz rub kolnika ili prelazeći kolnik koji nije osvijetljen zbog čega su teže uočljivi.

www.sjever.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.