Now Reading:
KONAČNO! Tetama u vrtiću i ostalim zaposlenicima u sustavu Grada isplatit će se razlike plaće – Bosilj: Dokazali smo da ih se cijeni
Full Article 2 minutes read

KONAČNO! Tetama u vrtiću i ostalim zaposlenicima u sustavu Grada isplatit će se razlike plaće – Bosilj: Dokazali smo da ih se cijeni

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i povjerenik Sindikalne podružnice službenika i namještenika Grada Varaždina Tomislav Bogović potpisali su u palači Patačić sporazum o isplati razlike plaće i naknade za podmirivanje troškova prehrane.

Također, sporazumi o isplati razlike plaće i naknade za podmirivanje troškova prehrane potpisani su i s Hrvatskom sindikatom djelatnika u kulturi za Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu i Gradskim muzejom Varaždin, s Nezavisnim sindikatom knjižničara za Gradsku knjižnicu i čitaonicu „Metel Ožegović“ Varaždin te sa Sindikatom radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske za Dječji vrtić „Varaždin“.

Ovim sporazumima, službenicima i namještenicima upravnih tijela te zaposlenicima navedenih ustanova osigurat će se isplata razlike plaće i naknade za podmirivanje troškova prehrane prema novom kolektivnom ugovoru koji je potpisan 22. prosinca prošle godine, s početkom primjene od dana stupanja na snagu proračuna Grada Varaždina za 2023. godinu.

S obzirom na to da je proračun Grada Varaždina za 2023. godinu stupio na snagu 6. svibnja, navedeni sporazumi će omogućiti isplatu razlike plaće i mjesečne naknade za topli obrok svim službenicima i namještenicima te zaposlenicima ustanova za razdoblje od početka godine do donošenja proračuna. Razlika primanja će biti isplaćena jednokratno do 30. lipnja.

-Prošle godine usuglasili smo i potpisali nove kolektivne ugovore kako bismo svim službenicima i zaposlenicima u sustavu Grada povećali plaće. Oni su te plaće zaista zaslužili svojim radom, od naših vatrogasaca, odgojiteljica, knjižničara, djelatnika muzeja, kazališta i svih drugih koji su u sustavu. Dosadašnjih godina kolektivni ugovori se nisu poštivali, primanja im godinama nisu rasla, nisu imali niti dodatak za topli obrok, a nastupio je inflatorni udar i kriza i zaista mislim da smo učinili veliki pomak s ovim povećanjem. Nažalost, Grad nije mogao ispoštovati nove kolektivne ugovore sve do donošenja proračuna, ali službenike nikako nismo htjeli zakinuti te sam sretan što smo pronašli način kako da isplatimo razlike iz razdoblja od početka godine do donošenja proračuna. Vjerujem da smo im dokazali da ih se cijeni i da će im to biti dodatna motivacija da svoj posao nastave obavljati predano i odgovorno kao i do sada – rekao je gradonačelnik Bosilj.

www.sjever.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.