Now Reading:
Odlične vijesti: Općini Petrijanec odobren maksimalan iznos financiranja velikog infrastrukturnog projekta, kreće asfaltiranje ovih cesta
Full Article 2 minutes read

Odlične vijesti: Općini Petrijanec odobren maksimalan iznos financiranja velikog infrastrukturnog projekta, kreće asfaltiranje ovih cesta

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo je popis odabiranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinancirati u 2023. godini, a među njima je i projekt Općine Petrijanec.

Riječ je o projektu koji se odnosi na modernizaciju postojeće cestovne infrastrukture za što je Općini odobren maksimalan iznos sufinanciranja, odnosno 35.600 eura.

-Radi se o projektima kojima se potiče ili pridonosi boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, te ujedno i na aktivnostima realizacije svih drugih projekata kojima će se pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području naše općine Petrijanec. Dobivena sredstva Ministarstva neće biti dovoljna za realizaciju tog projekta te će se razlika morati sufinancirati iz općinskog proračuna za što su sredstva već osigurana. Ceste koje ćemo asfaltirati zapravo su frekventni poljski putevi koje smo prošle godine napravili metodom hladne reciklaže, očekujem da ćemo do kraja godine provesti i ovaj projekt i značajno podići komunalni standard u našoj općini – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Asfaltirat će se: Družbinec, Dravska ulica, NC 1-012, na dijelu k.č.br.89/5, k.o. Družbinec, NC 2 048, na dijelu k.č.br. 343, k.o. Družbinec, Petrijanec, Butina, NC 2-050, na k.č.br 1564/2, k.o Petrijanec i na dijelu k.č.br. 1209, k.o. Petrijanec, Majerje, Radnička ulica, NC 2-060, na k.č.br 289, k.o Majerje.

www.sjever.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.