Now Reading:
U Novom Marofu raste više od 220 novoposađenih stabala! “Svake godine Grad Novi Marof želimo učiniti ljepšim, zelenijim i ugodnijim”
Full Article 1 minutes read

U Novom Marofu raste više od 220 novoposađenih stabala! “Svake godine Grad Novi Marof želimo učiniti ljepšim, zelenijim i ugodnijim”

Grad Novi Marof već godinama provodi brojne akcije ozelenjivanja grada te uređenja zelenih površina, a potpisivanjem ugovora za nabavu i sadnju stabala krenula je i velika akcija sadnje 223 sadnice drveća.

Područje grada tako će se uljepšati stablima kuglastog javora, kuglastog bagrema, običnog graba, obične i kuglaste katalpe te američkog likvidambara.

Početak sadnje novih sadnica stabala obišao je gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač.

Svake godine Grad Novi Marof želimo učiniti ljepšim, zelenijim i ugodnijim za život. Cilj je ozeleniti urbane površine i uvesti pozitivne promjene koje ćemo provesti na području grada, a onda pozitivne prakse proširiti i na druga, okolna mjesta te time obuhvatiti cijelo novomarofsko područje – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Cijena usluge dobave i sadnje drveća na javnim površinama iznosila je više od 22 tisuće eura, a do sada su se uredile Varaždinska ulica s 9, a Vatrogasna ulica s 12 novih kuglastih bagrema te Zona malog poduzetništva s 15 stabala kuglastog bagrema.

Sadnja drvoreda i stabala na području grada nastavit će se i idućih dana, kako bi i Novomarofčani mogli uživati u uređenijem i sve zelenijem okolišu!

sjever.hr
11.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.