Now Reading:
Općina Đurmanec: Obnavlja se 16 prometnica u čiju se sanaciju ulaže 1,6 milijuna eura
Full Article 2 minutes read

Općina Đurmanec: Obnavlja se 16 prometnica u čiju se sanaciju ulaže 1,6 milijuna eura

Na području Općine Đurmanec do kraja lipnja sanirat će se ukupno 16 dionica nerazvrstanih cesta za što je iz Fonda solidarnosti osiguran iznos od gotovo 1,6 milijuna eura.

Da je Općina Đurmanec ovih dana veliko gradilište potvrđuje činjenica da su radovi započeli na devet lokacija, a uskoro će krenuti radovi i na preostalih sedam dionica nerazvrstanih prometnica.

U naselju Hlevnica završavaju se radovi na sanaciji četiri nerazvrstane prometnice: Hustići-Hlevnica, Hlevnica (Pavlekovići), Cesarci-Drenški i Ozvaldići Crnogaji.

U naseljima Putkovec i Prigorje sanirat će se čak osam prometnica. Radovi su započeli na nerazvrstanima cestama: Putkovec-Purgeri, Putkovec-Družinci, Prigorje-Plošeki, Kablari-Putkovec i Gretići. Uskoro će započeti radovi na dionicama prometnica Goričanovec, Pečki-Staro mjesto, Drenški-Prigorje i Donja Podbrezovica.

U tijeku je i sanacija nerazvrstane ceste Hromec, a očekuje se početak radova na cestama Lukovčak-Grki i Goričanec-Mužari. U samom mjestu Đurmanec očekuje se početak radova na sanaciji nerazvrstane ceste Đurmanec-Brezovica.

-Radi se zaista o brojnim i opsežnim radovima. Znamo da ti radovi predstavljaju i otežane uvjete za korištenje tih prometnica, ali apeliramo na naše sumještane da imaju strpljenja. Svi radovi biti će dovršeni do 30. lipnja i Općina će imati uređenih i saniranih čak 16 prometnica – zaključio je načelnik Općine Đurmanec, Damir Belošević. Poručio je kako je izvođač radova, tvrtka Colas Hrvatska, osigurao da se, gdje je to god moguće, promet odvija unatoč otežanim uvjetima.

sjever.hr
11.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.