Now Reading:
Turistički subjekti u Međimurskoj županiji kontinuirano osvajaju nagrade – nova potvrda kvalitete stiže u Terme Sveti Martin
Full Article 2 minutes read

Turistički subjekti u Međimurskoj županiji kontinuirano osvajaju nagrade – nova potvrda kvalitete stiže u Terme Sveti Martin

Međimurski turistički subjekti i dalje osvajaju nagrade za kvalitetu, a nova je danas stigla u Terme Sveti Martin koje su dobile certifikat Tvrtka – prijatelj zdravlja i to kao prve toplice u Hrvatskoj.

Župan Međimurske županije Matija Posavec na današnjoj svečanosti dodjele certifikata Termama Sveti Martin naglasio je da je ovo još jedan primjer visoko razvijene svijesti o važnosti kvalitete radnog okruženja što rezultira boljom uslugom, a time i zadovoljnim gostima.

-Čestitam Termama na statusu Tvrtka prijatelj zdravlja čime dopunjuje svoj važan položaj u okviru turističke strategije Međimurske županije. Riječ je o najvažnijem turističkom subjektu u kraju koji nosi oznaku Green destination za dosege u održivom turizmu. Ulaganjem u zaposlenike i razvijanjem svijesti u zajednici direktno pridonosite promociji smjernica i koncepta održivosti Međimurske županije za ovo područje – rekao je župan.

Riječ je o programu Živjeti zdravo Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u sklopu kojeg je razvijeno certificiranje za status Tvrtke – prijatelja zdravlja s ciljem unaprjeđenja zdravlja na radnome mjestu. Inicijativa za uvođenje programa potekla je od prve dame Hrvatske, epidemiologinje i sveučilišne profesorice Sanje Musić Milanović.

Modul Tvrtka prijatelj zdravlja usmjeren je prema zaposlenicima i klijentima poticanjem i uvođenjem posebnih oznaka za radna okruženja koja omogućuju usvajanje zdravih životnih navika, promiču zdravlje na radnom mjestu i iskazuju brigu o zdravlju djelatnika te očuvanju okoliša. Da bi tvrtka dobila ovu oznaku potrebno je zadovoljiti niz kriterija koji utvrđuje tim stručnjaka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u područjima prehrane, promicanja tjelesne aktivnosti, zaštite zdravlja djelatnika na radnom mjestu, zabrane pušenja i konzumacije alkohola, kao i uređenja okoliša i zaštite zdravlja djelatnika. Koordinatorica ovog nacionalnog projekta za Međimursku županiju je Renata Kutnjak Kiš, dr.med., epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Dinka Nakić, dr. med., iz HZJZ-a uručila je certifikat je generalnoj direktorici Termama Sveti Martin Nuši Korotaj, naglasivši da je samo zdrav zaposlenik produktivan, osobito u svjetlu činjenice da se radni staž produljuje.

Važnost zdravlja i poticaja na zdrave navike u radnom okruženju naglasila je i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije prim. Marina Payerl-Pal, dr.med.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
11.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.