Now Reading:
Brojni poduzetnici okupili se u Varaždinskim Toplicama na drugom Danu Slovenije u Hrvatskoj – Gradonačelnica Ratković: Zajedno, međusobnom suradnjom, možemo ostvariti očekivane tržišne rezultate
Full Article 4 minutes read

Brojni poduzetnici okupili se u Varaždinskim Toplicama na drugom Danu Slovenije u Hrvatskoj – Gradonačelnica Ratković: Zajedno, međusobnom suradnjom, možemo ostvariti očekivane tržišne rezultate

Za poduzetništvo granice ne postoje – poduzetnice i poduzetnici su ti koji granice pomiču nalazeći nove mogućnosti poslovanja, boreći se za što bolji položaj na tržištu i međusobno surađujući.

Suradnja hrvatskih i slovenskih poduzetnika iz godine u godinu sve više napreduje, a dokaz tome je i drugi Dan Slovenije u Hrvatskoj – poslovno bilateralno druženje održano u srijedu u Varaždinskim Toplicama, uz bogat i sadržajan program.

Na još jednom druženju čiji je cilj proširiti i obogatiti poslovnu suradnju i još bolje povezati poduzetnike obiju država, ugledni gosti i predavači govorili su o skorom uvođenju digitalnog novca, umjetnoj inteligenciji, razvoju poslovnih odnosa između Slovenije i Hrvatske, ali i o tome što građani Slovenije misle o građanima Hrvatske i obratno. Također, bilo je riječi o pravcima unapređenja tržišnih prilika u novim okolnostima, u vremenu u kojem smo svi u euro zoni i bez fizičke granice.

Futurologinja poduzetništva i socioloških odnosa Sanela Dropulić, direktorica poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku, istaknula je da je cilj manifestacije u uvjetima koji nas poslovno i egzistencijalno okružuju iznaći najkvalitetnija rješenja za uspješno poslovanje, prodaju, odnose s klijentima te plasman proizvoda i usluga.

-Na ovom drugom Danu Slovenije u Hrvatskoj ugostili smo više od stotinu poduzetnica i poduzetnika iz obje države. Želimo zajedno izgraditi bolje poslovne odnose, pronaći više dodirnih točaka za razvoj poslova i ono što je najvažnije, razviti još veću razinu međusobnog uvažavanja i suradnje – kazala je Dropulić.

Toplička gradonačelnica Dragica Ratković, i sama poduzetnica, naglasila je da je cilj bilateralno poslovnog druženja ostvariti dobru komunikaciju te unaprijediti suradnju poduzetnika iz dviju država.

-Znamo da gospodarstva Slovenije i Hrvatske zajedno čine 1 posto BDP-a Europske unije i to je dokaz da zajedno, međusobnom suradnjom možemo ostvariti očekivane tržišne rezultate – naglasila je gradonačelnica Ratković.

Dodala je da Grad Varaždinske Toplice sa Slovenijom dobro surađuje na mnogim područjima, a jedno od najvažnijih je turizam.

-Blizu smo jedni drugima i pokazatelji su iz godine u godinu sve bolji, sve nam više susjeda dolazi u Varaždinske Toplice. Naravno, interesantna im je termalna voda, ali ne samo to jer naša je turistička ponuda svakim danom sve bolja, a da ne govorimo o ljepotama koje nudimo. Ovakvim susretima suradnju ćemo sigurno dići na još višu razinu, za što postoji interes obje strane i drago mi je da smo još jednom imali priliku ugostiti naše susjede, ali i poduzetnike iz svih dijelova Hrvatske – zaključila je Ratković.

Među slovenskim poduzetnicama na Danu Slovenije u Hrvatskoj bila je i Irena Linasi Rogač, direktorica ljubljanske Valores grupe.

-Naša grupa u Sloveniji uspješno posluje još od 2014. godine, a u posljednje smo dvije godine prisutni i u Hrvatskoj. Temeljne su nam sirovine zlato i srebro, najograničenije sirovine na svijetu, stoga preporučujemo svakome da ima bar nekoliko grama tih plemenitih metala. Svoje smo poslovanje digitalizirali i digitalizacijom napravili dvije platforme – jedna omogućuje i malim ulagačima investiranje u plemenite metale, od 50 eura na dalje, a druga je namijenjena edukaciji. Cijeli je portal besplatan i svatko može preko njega mnogo naučiti – kazala je Linasi Rogač te istaknula da od prvog dana surađuje s hrvatskim poduzetnicima.

-Poduzetništvo nema granica, to je oduvijek tako. Mi u Sloveniji i naši susjedi Hrvati imamo sličan pogled na poslovanje i našu suradnju želimo unaprijediti, stoga mi je zadovoljstvo biti ovdje u Varaždinskim Toplicama, poslušati predavanja i nešto naučiti, ali se i ugodno družiti s kolegama – zaključila je ova uspješna slovenska poduzetnica.

Vrijedi istaknuti da su svi sadržaji drugog Dana Slovenije u Hrvatskoj za sve sudionike bili besplatni, a osim onih koji već uspješno plivaju u poduzetničkim vodama, bilo je i onih koji tek namjeravaju postati poduzetnici i kojima je ovo bila idealna prilika iz prve ruke čuti brojne informacije koje će im pomoći na početku njihovog novog poslovnog puta.

sjever.hr
10.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.