Now Reading:
Otvoren Majski muzički memorijal u svjetlu velikog jubileja – 50 godina postojanja ove renomirane glazbene manifestacije
Full Article 2 minutes read

Otvoren Majski muzički memorijal u svjetlu velikog jubileja – 50 godina postojanja ove renomirane glazbene manifestacije

U čast i u spomen na velikog skladatelja Josipa Štolcera Slavenskog u Centru za kulturu Čakovec 9. svibnja otvoren je Majski muzički memorijal i to u svjetlu velikog jubileja – 50. obljetnice te renomirane glazbene manifestacije.

U program otvorenja publika je uvedena predstavljanjem prigodnog likovnog postava u galeriji Centra za kulturu.

Riječ je o izložbi recentnih slika i crteža akademskog slikara, likovnog pedagoga i glazbenika Bojana Miljančića koji je potom Majski muzički memorijal započeo glazbom s gostima, nagrađivanim akademskim glazbenicima iz Zagreba Goranom Končarom i Šimunom Matišićem. Izveli su glazbeni program nazvan Zvučni krajolici Josipa Štolcera Slavenskog, ponudivši drugačiju perspektivu Štolcerova djela.

Župan Međimurske županije Matija Posavec otvorio je jubilarni 50. majski muzički memorijal rekavši da je festival predstavlja utočište umjetnosti i klasične glazbe i na kojem se čuva naša bogata kulturna baština.

Grad Čakovec je grad kulture i umjetnosti, i pedeset godina održavanja ovog festivala predstavlja poštovanje prema Štolceru ali i prema svim umjetnicima koji čuvaju našu kulturnu baštinu – poručio je župan Posavec.

Majski muzički memorijal nastavlja se 10. svibnja koncertom studenata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, te završava 11. svibnja kada u Centru za kulturu u 20 sati započinje Večer laureata.

Zadnja večer manifestacije bit će posvećena i skladbama laureata Gorana Turka, komornog glazbenika i glazbenog pedagoga, te dobitnika najviših umjetničkih nagrada na međunarodnoj razini kojima je sada dodao i Nagradu Grada Čakovca Josip Štolcer Slavenski za 2022. godinu.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
10.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.