Now Reading:
Obilježen Dan Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec
Full Article 3 minutes read

Obilježen Dan Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec

U ponedjeljak je Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec obilježio svoj Dan škole, a o ugledu koji uživaju u zajednici svjedočio je i velik broj uzvanika među kojima su bili umirovljeni djelatnici ustanove, roditelji i udomitelji te brojni uglednici iz političkog i javnog života Međimurja, kao i iz edukacijsko-rehabilitatorske struke na nacionalnoj razini, te ustanova s kojima škola surađuje.

Učenici Centra i nastavnici marljivo su vježbali i uložili veliki trud u pripremu glazbenih i dramskih točaka koje su izveli pred svojim roditeljima i udomiteljima koji pak su uživali u zvjezdanom trenutku svojih članova obitelji.

Ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Dragica Benčik u pozdravnom govoru između ostalog je istaknula kako se često susreću s brojnim teškoćama i izazovima u radu, s obzirom na to da su njihovi korisnici djeca s teškoćama u razvoju, ali ih neopisivo ispunjava svaki njihov napredak.

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec jedina je posebno odgojno ustanova za učenike s teškoćama u razvoju u Međimurskoj županiji koja djeluje od davne 1971. godine, a provodi odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece s intelektualnim teškoćama u razvoju. Od 1981. godine u Centru za odgoj i obrazovanje započinje odgojno obrazovni rad s djecom s poremećajem iz spektra autizma, a posljednjih 20 godina Centar organizira poludnevni boravak za osobe s teškoćama u razvoju starije od 21 godine.

Župan Međimurske županije Matija Posavec u obraćanju istaknuo je kako ga veseli količina entuzijazma koju roditelji ali i djelatnici ulažu u rad s učenicima s teškoćama u razvoju, no izrazio je i žaljenje što je projekt izgradnje novog Centra za odgoj i obrazovanje stopiran već dvije godine.

-Budite uvjereni da ćemo se truditi i da nećemo odustati, i da će se Centar za odgoj i obrazovanje uskoro početi graditi,“ kazao je župan te poručio kako polaznici i djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje svojim osobnostima čine jednu lijepu priču, ali i dom – rekao je župan.

Čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini također je naglasila predanost djelatnika i učenika ustanove koji godinama rade u neadekvatnim uvjetima, strpljivo čekajući izgradnju nove školske zgrade.

-Svi zaslužujete bolje uvjete za rad, projektna dokumentacija je sprema, međutim čekamo pomoć ministarstava te se nadam da ćemo uskoro dogovoriti prve konkretne poteze prema početku izgradnje Centra – dodala je gradonačelnica.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr 09.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.