Now Reading:
Obilježen Dan Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec
Full Article 3 minutes read

Obilježen Dan Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec

U ponedjeljak je Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec obilježio svoj Dan škole, a o ugledu koji uživaju u zajednici svjedočio je i velik broj uzvanika među kojima su bili umirovljeni djelatnici ustanove, roditelji i udomitelji te brojni uglednici iz političkog i javnog života Međimurja, kao i iz edukacijsko-rehabilitatorske struke na nacionalnoj razini, te ustanova s kojima škola surađuje.

Učenici Centra i nastavnici marljivo su vježbali i uložili veliki trud u pripremu glazbenih i dramskih točaka koje su izveli pred svojim roditeljima i udomiteljima koji pak su uživali u zvjezdanom trenutku svojih članova obitelji.

Ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Dragica Benčik u pozdravnom govoru između ostalog je istaknula kako se često susreću s brojnim teškoćama i izazovima u radu, s obzirom na to da su njihovi korisnici djeca s teškoćama u razvoju, ali ih neopisivo ispunjava svaki njihov napredak.

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec jedina je posebno odgojno ustanova za učenike s teškoćama u razvoju u Međimurskoj županiji koja djeluje od davne 1971. godine, a provodi odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece s intelektualnim teškoćama u razvoju. Od 1981. godine u Centru za odgoj i obrazovanje započinje odgojno obrazovni rad s djecom s poremećajem iz spektra autizma, a posljednjih 20 godina Centar organizira poludnevni boravak za osobe s teškoćama u razvoju starije od 21 godine.

Župan Međimurske županije Matija Posavec u obraćanju istaknuo je kako ga veseli količina entuzijazma koju roditelji ali i djelatnici ulažu u rad s učenicima s teškoćama u razvoju, no izrazio je i žaljenje što je projekt izgradnje novog Centra za odgoj i obrazovanje stopiran već dvije godine.

-Budite uvjereni da ćemo se truditi i da nećemo odustati, i da će se Centar za odgoj i obrazovanje uskoro početi graditi,“ kazao je župan te poručio kako polaznici i djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje svojim osobnostima čine jednu lijepu priču, ali i dom – rekao je župan.

Čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini također je naglasila predanost djelatnika i učenika ustanove koji godinama rade u neadekvatnim uvjetima, strpljivo čekajući izgradnju nove školske zgrade.

-Svi zaslužujete bolje uvjete za rad, projektna dokumentacija je sprema, međutim čekamo pomoć ministarstava te se nadam da ćemo uskoro dogovoriti prve konkretne poteze prema početku izgradnje Centra – dodala je gradonačelnica.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr 09.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.