Now Reading:
Novi srakarski osnovnoškolci postali plivači – Novoselec: Znati plivati sigurno je jedna od vještina kojom svaka osoba mora vladati
Full Article 2 minutes read

Novi srakarski osnovnoškolci postali plivači – Novoselec: Znati plivati sigurno je jedna od vještina kojom svaka osoba mora vladati

Petnaestak se godina već održava škola plivanja za djecu koja pohađaju Osnovnu školu Sračinec, pauza je bila samo u pandemijskoj 2020. godini.

-I ove smo godine u potpunosti financirali školu plivanja, koju naši učenici obavljaju na Gradskim bazenima Varaždin, pod stručnim vodstvom licenciranih trenera plivanja. Za nas kao jedinicu lokalne samouprave, iznimno je važno da djeca u školi steknu visok dijapazon znanja i vještina, a znati plivati sigurno je jedna od vještina kojom svaka osoba mora vladati. S ovom ćemo akcijom nastaviti i iduće godine i svih godina koje dolaze – istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, prilikom predaje diploma novim plivačicama i plivačima.

Školu plivanja redovito pohađanju svi učenici i učenice OŠ Sračinec kada su u trećem razredu.
-Ove smo godine imali 43 učenica i učenika trećeg razreda koji su uspješno završili školu plivanja na varaždinskim bazenima. Radi se o djeci iz škole u Sračincu te Područne škole Osnovne škole Sračinec iz Svibovca Podravskog. Hvala Općini Sračinec što iz godine u godinu financira ovaj iznimno vrijedan program, koji je odlična dopuna aktivnostima koje provodimo u našoj školi – rekla je ravnateljica OŠ Sračinec Lidija Valec.

sjever.hr
09.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.