Now Reading:
Ministrica Brnjac pohvalila investicije Varaždinske županije: Projekti na ovom području doprinose razvoju cjelogodišnjeg turizma
Full Article 2 minutes read

Ministrica Brnjac pohvalila investicije Varaždinske županije: Projekti na ovom području doprinose razvoju cjelogodišnjeg turizma

Nakon otvorenja Tjedna karijera na Sveučilištu Sjever, ministrica turizma i sporta u Vladi Republike Hrvatske Nikolina Brnjac održala je radni sastanak sa županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom te njegovim suradnicima.

Župan Stričak naglasio je važnost razvoja i daljnjeg ulaganja u turizam na varaždinskom području, a ministricu Brnjac upoznao je s Planom razvoja županije koji obuhvaća sve bitne investicije za Varaždinsku županiju, pa tako i one vezane uz područje turizma i sporta.

– Od Gaveznice, Gomile, Arboretuma Opeke, Centra Pavlina i sličnih koji će zasigurno doprinijeti atraktivnosti ovog područja. Ministricu smo informirali i o aktivnostima gradova Varaždinskih Toplica i Ludbrega po pitanju daljnjeg razvoja turizma, odnosno podizanju kvalitete turističkog smještaja i sadržaja. Kad tome pridodamo najvišu planinu na sjeveru Hrvatske Ivanščicu, te “Europsku Amazonu”, to jest rijeku Dravu, uviđamo turistički potencijal županije. Stoga, očekujemo da i ove godine oborimo lanjske rekordne turističke brojke – rekao je Stričak.

Ministrica Brnjac izrazila je zadovoljstvo sastankom.

– Varaždinska županija ima izvrstan potencijal za daljnji razvoj turizma i zato me vesele svi projekti koji se provode na ovom području, a koji doprinose našem strateškom cilju – razvoju cjelogodišnjeg turizma – kazala je Brnjac.

www.sjever.hr
08.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.